Kontrola věku při přístupu na sociální sítě

Dejv

Re:Kontrola věku při přístupu na sociální sítě
« Odpověď #30 kdy: 11. 02. 2026, 17:37:08 »
ja mam obavy, ze to povede ke kontrole, nasledne k autocenzure i cenzure a omezeni svobody internetu.

Cenzura je tu jž nyní - máme asi 6 různých verbálních tr. činů bez prokazatelné oběti, některé jsou dokonce vágní. Jedná se o různé sdílení nenávistných myšlenek, symbolů, informací o drogách, vlastní verze historie, různé schvalování.. Prostě věci, co by podle americké ústavy vůbec nešlo zakázat.

Identifikace na soc. sítích je jen prodloužení této výchovné ruky státu. Jsme tedy v situace, kdy stát nás chce vychovávat, místo zúžení svojí působnosti jen na řešení skutečných problémů.

Buďme neposlušní a odmítněme se podřídit, obzvláště na internetu!
#ne_poslušnosti

« Odpověď #31 kdy: 12. 02. 2026, 15:31:29 »
Paci sa mi level overenia veku podla ministerstva spravodlivosti USA.
https://www.justice.gov/age-verify?destination=/epstein/files/DataSet%209/EFTA00315849.pdf

« Odpověď #32 kdy: 12. 02. 2026, 21:42:59 »
Nemít děti, tak je mi to vcelku jedno. Děti mám, takže jsem klidně pro to, aby byla povinnost věk při registraci na sociální sítě (+ třeba na stránky s obsahem pro dospělé) ověřovat. Zbytek internetu nechat anonymní alespoň tak jak je.

Zopper

• 976
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 13. 02. 2026, 18:07:25 »

Podle mého názoru rozhodně root socsíť pro mladý nikdy nebude.  Tady se jede téměř striktně v topicu (některé diskuze se nechávají) a můžou tě vybanovat za troling a nevhodné příspěvky všeho druhu se minimálně posílaj do dev/null... Navíc se sem nedaj dávat jednoduše videa a emoji a komentovat a reagovat na komenty... Bez urážky - dovolím si tvrdit že root vypadá jako pro dinosaury, je to pro dinosaury a říděj to dinosauři. Proto sem chodí jenom  omezená množina lidí. Myslim ale, že to je záměr a pro valnou většinu návštěvníků i redakci  je to vlastně dobře.

Že je to pro dinosaury je úplně irelevantní.

Urban Dead (textové MMORPG) bylo taky pro dinosaury, ale nepřežilo to britské zákony. V podstatě jakékoliv diskuzní fórum je podle nich validní cíl pro likvidační pokuty. Co projde, je blog bez komentářové sekce, ale pokud se někde může nějaký nezletilec potajnu objevit, tak to buď musí důsledně šmírovat a cenzurovat, nebo se to bude muset přesunout na Facebook a spol. Protože malé komunitní projekty prostě nemají zdroje na to, aby splnily zákonné požadavky na šmírování a cenzurování.