Spam na fóru

Alt

Re:Spam na fóru
« Odpověď #30 kdy: 30. 09. 2013, 09:21:43 »
Tak este raz ...
Pouzivate na kontrolu spamu aj overovanie voci zoznamom spammerov? Na svojej stranke to celkom uspesne pouzivam. Prispievat u mna mozu iba registrovani uzivatelia a denne mi to zabrani desiatkam registracii. Funguje to jednoducho. Pred registraciou sa overi IP a/alebo login a/alebo email voci databaze na webe ak najde zhodu, tak je to najskor spammer. Robim to cez dva rozne servery.
Uz som sa to tu pytal asi 3x, stale bez odpovede ... uz sa tiez citim ako spammer ...

« Odpověď #31 kdy: 30. 09. 2013, 09:27:22 »
Ne, tohle neděláme. Mělo by být triviální to tam přidat. Odkud bereš databázi těch IP adres?

Alt

« Odpověď #32 kdy: 30. 09. 2013, 11:27:58 »
Pouzivam www.stopforumspam.com a www.botscout.com (urcite su aj ine). Databazu nemam vlastnu, posielam dotaz na ich server. Su tam spravene aj api, pripadne plugin-y pre rozne CMS. Ja som si ich api upravil pre svoje potreby.

« Odpověď #33 kdy: 30. 09. 2013, 12:27:49 »
Díky, předal jsem kolegům, kterým se nápad docela zamlouvá. Uvidíme ovšem, jak to bude s falešnou pozitivitou a jestli to pak nebude vyhazovat regulérní uživatele. Kolegové se to pokusí co nejdříve nasadit.

Nubudu se registrovat

« Odpověď #34 kdy: 01. 10. 2013, 10:18:50 »
Tak este raz ...
Pouzivate na kontrolu spamu aj overovanie voci zoznamom spammerov? Na svojej stranke to celkom uspesne pouzivam. Prispievat u mna mozu iba registrovani uzivatelia a denne mi to zabrani desiatkam registracii. Funguje to jednoducho. Pred registraciou sa overi IP a/alebo login a/alebo email voci databaze na webe ak najde zhodu, tak je to najskor spammer. Robim to cez dva rozne servery.
Uz som sa to tu pytal asi 3x, stale bez odpovede ... uz sa tiez citim ako spammer ...

Tohle je pěkná blbost. Toto jako člověk obejdu za pochodu (asi do 5 vteřin). Co se IP adres týká, naopak bych je nesledoval vůbec. Už dnes musím, různě po Internetu řešit problém, že z adresy kterou používám je přístup blokovaný a musím ji změnit.

Co se týká registrace, necítím se potřebu registrovat. Nechci se registrovat. Nebo chcete stovky účtů "Root" s heslem "Root"? - Nic náročnějšího nezvládnu a i to jen ve velmi nutných situacích. Kdyby byla registrace povinná, půjdu prostě jinam.

Nubudu se registrovat

« Odpověď #35 kdy: 01. 10. 2013, 10:30:35 »
Můj starý osobní mail-filter prostě hledal v mailu určitá slova a slovní spojení. Kupodivu těch slov nebylo třeba dát do pravidel zase až tolik a funguje spolehlivěji než většina dnešních řešení.

Myslím, že když si dáte trochu práce velmi rychle sestavíte vlastní filtr, založený na obsahu příspěvků a bude to fungovat lépe než to co tu vymýšlíte. Ten současný stejně potřebuje revizi, čas od času zareaguje na naprosto nezávadné slovo, které navíc nelze nikdy dát do spojitosti se zdravím ani obchodem (snad jen s uniklými zisky z reklamy) nebo podobnými blbostmi uváděnými ve SPAMu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #36 kdy: 19. 10. 2013, 21:51:47 »
Tak zase oživím toto téma, co se děje k nápravě této otravné situace? To je vážně takový problém, zbavit se nežádoucího? Jak chcete, abychom si tu pomáhali, když je to tak nepřehledné? Když se toho neumíte zbavit na web serveru, tak to převeďte na emailové fórum. Pak bude jen na nás, jak si to odfiltrujeme. Nevšiml jsem si, že by mne trápilo nějaké emailové fórum. Thunderbirda naučím pravidla a on to zahazuje. Jednou za čas tam nakouknu, jestli tam není něco důležitého a mám klid.

txt

« Odpověď #37 kdy: 19. 10. 2013, 22:07:43 »
a) Někdo se vypořádal s novou CAPTCHOU
b) Dobře zacílená reklama

Domnívám se, že je správně a)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #38 kdy: 19. 10. 2013, 22:45:53 »
No jo, ale už je to trapné, je to letitý problém. Ano, jsou i světlé chvilky, kdy tu spam není, a to převážně v pracovní dobu Petra Krčmáře. :-D Ale co když je v krčmě? Tam se spam likviduje mizerně.

IDDQD

« Odpověď #39 kdy: 19. 10. 2013, 23:58:37 »
Podle mého názoru v tom má prsty někdo "místní", který si hlídá, aby tu ten spamm byl.
Fórum na rootu je řekněme o chlup víc odborné než na Živě a možná se pletu, ale to fórum tady je místní, zatímco Žive a spol čte asi víc lidí. (Nechci urazit.) Pochopte, pro spammera má cenu něco, kam přijde co nejvíc různých lidí.
Upravovat robota dá nějakou práci, skoro bych myslel, že tu někdo někoho nasral, že si to tak hlídá.
Navíc si určitě měří kliknutí, tak buď tu je někdo tak hrozný hovado, že na ty spammy schválně kliká, takže spammer má pocit, že se tu vyplatí mít reklamu, nebo to je prostě "Haha, my tu budeme, vyserte si voko!".
Nemůžu si pomoct, ale lidí na fórum sem nechodí myslím žádný desetitisíce, těm spammerům by se nemělo vyplatit pořád upravovat toho bota, aby to sem furt rval. Je to ekonomika, pokud jsou náklady vyšší než výnosy, musí za tím být něco dalšího.
Co nějaký no-follow?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #40 kdy: 20. 10. 2013, 00:06:28 »
A co když je to globálně pro celé iinfo? To už se potom může vyplatit, ne?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #41 kdy: 21. 10. 2013, 13:19:37 »
... a je to tu zas ...  ;D

RedI

« Odpověď #42 kdy: 21. 10. 2013, 13:38:41 »
Kdo vi, lide jsou vselijaci. Zrovna ted jsem narazil na Zive, opet, na p. Kolesu a koukam, ze uz se s nim nekdo vyporadal po svem. Uprimne, jeho podpis me irituje vic nez kdejaky spamrobot.

lto

« Odpověď #43 kdy: 21. 10. 2013, 15:06:58 »
registrace na forum ma odpoved na captcha primo ve zdrojaku  :) toz prakticky zadnou ochranu neposkytuje pred automatickym registrovanim

« Odpověď #44 kdy: 21. 10. 2013, 16:01:16 »
Automaticky se to tam ovšem nedoplňuje. Samozřejmě by bylo možné tam to slovo najít, je to ale jen dočasné řešení. Jsme těsně před nasazením nového řešení, které bude uvnitř fungovat jinak, takže tahle část kódu zmizí.

Ještě jsme s vývojáři přišli na jeden problém, který ulehčuje cestu dovnitř a změnili jsme postup banování spamovacích účtů. Taky by to mělo výrazně pomoci společně s úpravou toho registračního formuláře.