Notebook na vysokou

tomasfuk

Re:Notebook na vysokou
« Odpověď #15 kdy: 29. 07. 2016, 12:00:33 »
Na vysokou snad spíš nějakou flintu ne?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 29. 07. 2016, 12:11:38 »
Na vysokou stačí kondomy a chlast, zbytek už nějak dopadne :)

D3ad

« Odpověď #17 kdy: 29. 07. 2016, 12:19:47 »
No, na FITu budes celkem dost kodit, a uprimne, kodit projekty na 13'' displeji je dost na prd. Ja mam 15 palcovy Lenovo Z500 a bez 24'' palcoveho vedlejsiho monitoru bych to neprezil, a uvazuju, ze si koupim jeste dalsi. Stejne na FIT vetsinu casu budes sedet doma na zadeki a delat projekty. Prednasky jsou az na par vyjimek zbytecne a na cvika nema cenu nosit notas.

D3ad

« Odpověď #18 kdy: 29. 07. 2016, 12:33:42 »
Opraveny chyby, pardon, kofein jeste nezapusobil.
No, na FITu budes celkem dost kodit, a uprimne, kodit projekty na 13'' displeji je dost na prd. Ja mam 15 palcovy Lenovo Z500 a bez 24 palcoveho vedlejsiho monitoru bych to neprezil, a uvazuju, ze si koupim jeste dalsi. Stejne na FITu vetsinu casu budes sedet doma na zadeki a delat projekty. Prednasky jsou az na par vyjimek zbytecne a na cvika nema cenu nosit notas.

Kit

« Odpověď #19 kdy: 29. 07. 2016, 12:40:38 »
No, na FITu budes celkem dost kodit, a uprimne, kodit projekty na 13'' displeji je dost na prd.

Programuji na 12" a vyhovuje mi to. Netuším, na co všichni potřebují mít ty televizory a ještě na nich prťavé písmo. Vždyť z toho musí bolet oči.

Kit

« Odpověď #20 kdy: 29. 07. 2016, 12:46:23 »
Tohle vypadá docela sympaticky a těch 7 hodin provozu na baterky by mohlo stačit. 1.45 kg je sice dost, ale unést se to dá. Vypadá to dobře a ostatní parametry jsou také docela slušné.

Za mne OK.

Úplně si představuji historické reklamní letáky :D
"...nový model překvapí také svou nízkou hmotností, pouze 3kg..."

Který parametr bys vylepšil? Pod 1 kg už toho za tu cenu moc neseženeš.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29. 07. 2016, 13:11:51 »
Který parametr bys vylepšil? Pod 1 kg už toho za tu cenu moc neseženeš.
Žádný, jen mi přišlo vtipný, že se ti zdá kilo a půl moc a pamatuju časy, kdy tři kila bylo málo :D

Bořek

« Odpověď #22 kdy: 29. 07. 2016, 13:14:56 »
Na vysokou stačí kondomy a chlast, zbytek už nějak dopadne :)

Hlavně jelena první flaškou praštit přes hlavu aby neutekl při nasazování toho kondomu (-:

« Odpověď #23 kdy: 29. 07. 2016, 13:17:45 »
tak standardni patnactka byla vzdycky pro me hmotnosti tak akorat. Jinak bych pridal na RAM, pokud budes delat Android aplikace v Android studiu

D3ad

« Odpověď #24 kdy: 29. 07. 2016, 13:18:51 »
No, na FITu budes celkem dost kodit, a uprimne, kodit projekty na 13'' displeji je dost na prd.

Programuji na 12" a vyhovuje mi to. Netuším, na co všichni potřebují mít ty televizory a ještě na nich prťavé písmo. Vždyť z toho musí bolet oči.

To je otazka preferenci, na 24'' se mi vejde spoustu veci a nemusim se porad prepinat mezi okny. Kdyz jsem delal pouze na notasu, tak jsem 30% casu ztravil preklikavanim mezi okny a hledanim co kde je. Nemluvim o tom, ze se mi tam veslo pri citelne velikosti cca 50 radku kodu(1366x768; 15''). Rozdil v komfortu mezi 24'' a 15'' je neskutecny, alespon pro mne.

Pokud ovsem clovek potrebuje prenositelnost, tak samozrejme, mensi notas je lepsi. Ja si potrpim na pohodli a pro to obetuju i tu prenostitelnost.

iwtu

« Odpověď #25 kdy: 29. 07. 2016, 13:29:29 »
@Acrania63627374828 ten notebook je dobry. Niekolko mojich znamych na nom pracuje a uplne bez problemov.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 29. 07. 2016, 13:39:24 »
@iwtu: A i Linux na tom maji?

Kit

« Odpověď #27 kdy: 29. 07. 2016, 13:46:48 »

To je otazka preferenci, na 24'' se mi vejde spoustu veci a nemusim se porad prepinat mezi okny. Kdyz jsem delal pouze na notasu, tak jsem 30% casu ztravil preklikavanim mezi okny a hledanim co kde je. Nemluvim o tom, ze se mi tam veslo pri citelne velikosti cca 50 radku kodu(1366x768; 15''). Rozdil v komfortu mezi 24'' a 15'' je neskutecny, alespon pro mne.

Pokud ovsem clovek potrebuje prenositelnost, tak samozrejme, mensi notas je lepsi. Ja si potrpim na pohodli a pro to obetuju i tu prenostitelnost.

Mně se vejde 30 řádek kódu a bohatě mi to stačí. Pixelů mám stejně. Když potřebuji současně 2 zdrojáky, tak okno editoru rozpůlím. Mezi panely se přepínám klávesnicí, což je docela rychlé. Dávám přednost mobilitě a výdrži na baterky před výkonem a rozměry obrazovky.

iwtu

« Odpověď #28 kdy: 29. 07. 2016, 13:56:42 »
@iwtu: A i Linux na tom maji?

Linux sa da dat skoro vsade. Ale ak sa pytas konkretne, tak na tomto vyvija aj jeden kernel developer.

kdr

« Odpověď #29 kdy: 29. 07. 2016, 14:46:04 »

Mně se vejde 30 řádek kódu a bohatě mi to stačí. Pixelů mám stejně. Když potřebuji současně 2 zdrojáky, tak okno editoru rozpůlím. Mezi panely se přepínám klávesnicí, což je docela rychlé. Dávám přednost mobilitě a výdrži na baterky před výkonem a rozměry obrazovky.

Akorát že je poloviční velkost písma a člověk se za tím hrbí (a záda poděkují) a dřív si musí pořídit brejle, aby tam něco vůbec přečetl a nebo změní rozlišení jen na HD. Nehledě nato, že tyhle malý kraskyna maji kolikrát zkriplené klávesnice an hodí se to kolikrát je na Xichtoknihu a zápisky z Fildy.

A přepínat mezi editorem, variable explorerem, prioject explorerem, konzolí a bůhvíčím ještě... a to nepočítám mail, odbornou literaturu v pdf, to je fakt na dvanáctce přímo libový. :o :'(

Když už třeba dvanáctku, tak třeba X260 a k tomu dock a manuálně jeden FHD 24 s plnohodnotnou kláveskou a slušným myšidlem.