Nový Root již dnes?

Lama

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1590 kdy: 04. 05. 2017, 20:38:13 »
http://www.abclinuxu.cz/blog/snajpuv_blocek/2017/3/sraz-dnes-novy-komunitni-portal

Nejste jediný ani první, koho napadlo založit komunitní web.

Ivan Nový

« Odpověď #1591 kdy: 04. 05. 2017, 20:50:58 »
Nový design Rootu je lepší než ten starý. Nikdy bych nevěřil, že v IT se pohybují takové nepružné konzervy a ještě k tomu mladé. Kam ten svět spěje.

tomasfuk

« Odpověď #1592 kdy: 04. 05. 2017, 21:26:44 »
Mozna to souvisi i s tim,ze tu pulka lidi blokuje reklamy a iinfo od nich nevidi ani korunu))
Ale s tim komunitnim webem proc ne.. Zalozit ho muze kazdy. Jen nevim,jak se budou platit autori))
Nový design je fajn, tedy po všech těch úpravách a opravách, kterými už stačil projít. A on si člověk po čase zvykne na cokoliv.
Pravidelně se tu objevují ohlasy nespokojených uživatelů ohledně zavádějících reklam, případně přímo technické problémy se zobrazováním (překrývání článků,...). Následně se objevují další ohlasy na ignoraci předchozích ohlasů. Je pochopitelné, že na odborném a technicky zaměřeném webu očekává odborná komunita nějakou technickou úroveň. Není divu, že řešením je totální zablokování reklam. Však instalaci adblocku musí zvládnou i průměrý čtenář vitalie, natož pak čtenář rootu.

A proč root nemá žádné vlastní programátory? Na webu o linuxu a opensource by jeden čekal opensource RS. Pak by to mohla spravovat komunita. Ať si pak root klidně běží na stejným serveru jako vitalia, ale nemusí používat stejný bastl jako vitalia.

« Odpověď #1593 kdy: 05. 05. 2017, 19:31:22 »
Do ..., to uskakováni a trhání načítané stránky je FAKT na ZBLITÍ.
Bude se s tím něco dělat?
Je to v nějakém TODO listu?

PS: Ta lišta s reklamou, která při otevíráni stránky vyjede ze spodu, aby se to celé zaseklo, ona po pár sekundách zmizí, celé to skočí jinam a ta reklamní mr..ka pak vyjela znova, přesně abych na ní kliknul, když už chci rolovat s tím torzem stránky, to je mimořádně vydařená vyfikundace!!! Můj obdiv autorům.

« Odpověď #1594 kdy: 06. 05. 2017, 13:15:42 »

PS: Ta lišta s reklamou, která při otevíráni stránky vyjede ze spodu, aby se to celé zaseklo, ona po pár sekundách zmizí, celé to skočí jinam a ta reklamní mr..ka pak vyjela znova, přesně abych na ní kliknul, když už chci rolovat s tím torzem stránky, to je mimořádně vydařená vyfikundace!!! Můj obdiv autorům.

Je tu vážně někdo, kdo je s tímto "moderním" dyzajnem spokojený? (na mobilu)
(Nový, drž pec.)

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1595 kdy: 06. 05. 2017, 15:36:46 »
(Nový, drž pec.)

Čas od času to někde po cestě vyzkouším a mám pocit, že se to spíš pořád zhoršuje. Nepoužitelná záležitost. Poskakování stánky už se děje i na běžném PC. Je to děsné, když naskočí stránka, já chci kliknout a než se to stane, stránka uskočí a já kliknu na nějakou reklamní blbost nebo ten nemožný průzkum, takže mi to zobrazí co nechci vidět, musím to zas pozavírat a vrátit se tak kam jsem chtěl a kliknout na to kam jsem chtěl. Na mobilu či tabletu je to o to horší. Na PC mám po Root výjimku a adblock je vypnut, ale nechal jsem si chvíli na novém notebooku zapnutý uBlock a to byl neuvěřitelný rozdíl v používání. Vážně mám pocit, že mě někdo vyloženě nutí si adblock zapnout. :/

« Odpověď #1596 kdy: 08. 05. 2017, 13:26:08 »
(Nový, drž pec.)

Čas od času to někde po cestě vyzkouším a mám pocit, že se to spíš pořád zhoršuje. Nepoužitelná záležitost. Poskakování stánky už se děje i na běžném PC. Je to děsné, když naskočí stránka, já chci kliknout a než se to stane, stránka uskočí a já kliknu na nějakou reklamní blbost nebo ten nemožný průzkum, takže mi to zobrazí co nechci vidět, musím to zas pozavírat a vrátit se tak kam jsem chtěl a kliknout na to kam jsem chtěl. Na mobilu či tabletu je to o to horší. Na PC mám po Root výjimku a adblock je vypnut, ale nechal jsem si chvíli na novém notebooku zapnutý uBlock a to byl neuvěřitelný rozdíl v používání. Vážně mám pocit, že mě někdo vyloženě nutí si adblock zapnout. :/

Už i na desktopu?
Hm.
 :(

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1597 kdy: 08. 05. 2017, 13:43:39 »
(Nový, drž pec.)

Už i na desktopu?
Hm.

Ale zpravidla jen na linkách pod 40-50 Mbps a na slabším HW jako je Core i3 třeba :D :D :D

« Odpověď #1598 kdy: 08. 05. 2017, 17:21:31 »
...
Už i na desktopu?
Hm.

Ale zpravidla jen na linkách pod 40-50 Mbps a na slabším HW jako je Core i3 třeba :D :D :D

Ajo, tak takové prehistorické záležitosti už jsou stejně prakticky jen v muzeích...
 ;)

j

« Odpověď #1599 kdy: 09. 05. 2017, 10:42:40 »
...a já kliknu na nějakou reklamní blbost nebo ten nemožný průzkum...
Takze ucel byl naplnen a funguje to presne jak ma.

Lama

« Odpověď #1600 kdy: 09. 05. 2017, 16:27:22 »
Nový design Rootu je lepší než ten starý. Nikdy bych nevěřil, že v IT se pohybují takové nepružné konzervy a ještě k tomu mladé. Kam ten svět spěje.

Zato Nový je guma... :-))))

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1601 kdy: 09. 05. 2017, 20:13:29 »
...a já kliknu na nějakou reklamní blbost nebo ten nemožný průzkum...
Takze ucel byl naplnen a funguje to presne jak ma.

Taky mě už napadlo, že to je úmysl, ale pak jsem si vzpomněl na kvalitu výstupu pánů programátorů a zas mě ten nápad přešel - to by nedokázali :D

E

« Odpověď #1602 kdy: 09. 05. 2017, 20:46:38 »
"Programátoři" dostali od managorů pochvalu za navýšení množství prokliků, aniž by věděli, jak se jim to vlastně podařilo.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1603 kdy: 09. 05. 2017, 21:01:34 »
"Programátoři" dostali od managorů pochvalu za navýšení množství prokliků, aniž by věděli, jak se jim to vlastně podařilo.

To si spíš myslím, že manažeři chválili sami sebe, jak se jim povedla ta manažerská opatření co vymysleli, aniž by věděli, že to je náhoda :D

PS: Zrovna když jsem chtěl napsat tuto odpověď, protože jsem byl klasicky aniž bych o to žádal odhlášený, tak když jsem chtěl kliknout na přihlásit, stihla tam skočit reklama na Škoda IT a hned byl další proklik, který jsem nechtěl. :D

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #1604 kdy: 10. 05. 2017, 20:38:37 »
hawrane, zrovna Ty bys měl být mezi temi, kteří by už dávno měli vědět (resp. už několikrát mít přečteno v různých koutech zdejšího fora), že jde o kompromis. Možnosti jsou tři:

1. asynchronní načítání reklamy (momentální stav, jako první vidíš obsah přímo z root.cz, reklama se donačítá)
2. synchronní načítání všeho (když se kousne nějakej reklamní server, neuvidíš nic, ani obsah root.cz)
3. pevně vyblokovanej prostor pro reklamu (může zůstat prázdnej, když se reklama nenačte nebo ten prostor iinfo neprodá nebo do něj může přistát podstatně menší reklama, než je velikost prostoru)

Asi se shodneme, že bod číslo 2 je hovadina... Všichni moc dobře vím, jak (ne)fungují reklamní servery.

Bod 1 máme teď a víme, že je naprd.

Bod 3 by zcela zabránil poskakování, ale mohly by vzniknout prázdný místa na stránce nebo do nich naskakovat prvky v průběhu čtení (rušit).

Já osobně bych se přiklonil ke třetímu bodu. I za cenu jeho zřejmých nevýhod. Pro mě by ty nevýhody smáznul výslednej pevně danej layout, kterej se prostě nezmění.