Ze sveho nedokonaleho uhlu pohledu mohu rict, ze formalni vzdelani je ve svete IT naprosta zbytecnost a orientuji se dle toho firmy, pro ktere fakt delat nechces.(ti s pravitkem v zadnici).
Je mi kolem 35, ucil jsem se na ucnaku, pri teorii jsme se ucili neco jineho nez na dilnach, kdyz jsem ve skole opakoval postupy co jsem delal na dilnach a kde jsem byl chvalen, mel jsem same petky a poslal jsem ucitelku do haje takovym zpusobem, ze i ted z toho bude mit PTSD...
Jsem tedy jen lempl se zakladkou..
A ted realita.. Umel jsem s Linuxem, jen jsem nevedel, ze natolik dobre, ze me to muze zivit. Z hecu jsem i jako lempl, sel do X webhostingovych firem na vyberka na pozici Linux Admina... A oni by me i tak VSUDE vzali.. Firmam totiz nezalezi na caru papiru, ale na tom, jestli umis to, co oni potrebuji.
Jedno misto jsem vzal.. Po 3 mesicich jsem byl na dvojnasobku prumerne mzdy, i jako lempl, cerstve po vykaslani se na skolu...
Nyni, i jako lempl, delam vedouciho adminu, takze ani ty manazersky pozice nejsou no-way, kdyz s lidma jednas ferove a jsi ochotny se vzdelavat sam.
Hlavu vzhuru, skola neni vse a dulezita je zkusenost a um, nikoli papir.