Chtěl bych si po létech splnit svůj sen a napsat php aplikaci s přihlašováním pro uživatele. V minulosti jsem to už zkoušel a nedopadlo to moc dobře. Buď jsem měl od počátku špatný design, např. jsem měl v paměti moc dlouhé stringy a buffery (náročnost na paměť) nebo to bylo objektově moc zatížené na CPU. Ale já potřebuju napsat aplikaci, která nebude náročná na paměť, CPU, hity a I/O operace. Jen podotýkám že nemám na to školu, jen se po dlouhé době vracím k php. Aplikaci chci udělat co nejjednodušší, takže se vyhnu vzkazníku nebo dlouhým výpisům dat z mysql. Zezačátku mám zájem sbírat od uživatelů data a to bude probíhat v několika úrovních. Teprve až vstupní data zkompletuji a vyhodnotím, zapíšu do hlavní tabulky, chci aby uživatelé měli k dispozici všechny funkce aplikace. Ale zdá se, že bude těžké takovou databázi na freehostingu exportovat a zálohovat, protože ta možnost tam není a export/import je náročný kvůli limitům. Tak si říkám (1. otázka) jak na designovat to mysql. Dát tam třeba 20 tabulek na ty vstupní data, aby to bylo oddělené od tabulky s uživateli a od tabulky se zkompletovanými daty? To by snížilo množství dat v jednotlivých tabulkách a bylo by pro mě snažší sledovat co se děje v jednotlivých tabulkách. Oddělil bych jednotlivé fáze vyplňování dat, které budou obsluhovány jinými php skripty. 2. nejspíš bych co se dá nahrál mimo freehostingový server (obrázky, js, css). Slyšel jsem že existují cache. Existují free cache servery a nemyslím proxy, které byste mi mohli doporučit? Pak jsem slyšel že existuje technika lazycache že se má vše nahrát do jednoho souboru. Asi myšleno aby js nebyl roztahaný do více souborů. Což právě v mém případě je tak - každá úroveň vyplňování dat a řekněme že jich bude 20 bude obsahovat 20 js souborů a 20 php skpritů. To asi není ideální, že? Takže všechno sloučit dohromady? Ale jak bych to pak mohl vyvíjet, když bych se v tom nevyznal. Zřejmě na to musí být nějaká aplikace, ve které by se to php, js, css dalo vyvíjet (na linuxu). A nakonec si říkám, že bych nejraději použil nějaký skriptovací jazyk, abych mohl ty php soubory a takový věci jako css a js v jednom souboru vygenerovat, ale netuším jaký skriptovací jazyk se na to hodí. Napadlo mě "pomalé" php, mohl bych jednotlivé data načítat z txt souborů s konfigurací a pak je zkompletovat do .php . Co tím myslím: při vyplňování a odesílání dat se opakují ty samé vzorce na většině stránek. člověk potřebuje znát názvy políček, jak jdou za sebou na formuláři, typ políček, názvy sloupců v mysql pro insert a názvy sloupců pro vyhledávání nebo pro změnu dat... Takže když bych si to uložil jako soubor k načtení a naparsování, tak bych si to snad mohl zjednodušit ale bylo by to zase složité. Celkově se toho děsím protože nevím jaká cesta je správná ale chtěl bych si nějak ušetřit práci.