Aktuálně je 115k IČO 107.5k na ruku, protože jedna paušální platba 7.5k a nic víc.
A tohle vazeni ... leze na root a ma volebni pravo ... bohuzel. A presne podle toho to tady taky vypada.
Dovolena nic? Nemocenska taky nic? Jo aha, to mame nejake 2 mesice v roce, kdy se na fakture objevuje krasna cista NULA. Odpovednost za skody veskerym majetkem vs 4,5 nasobek prumeru (coz je navic v pripade zamestnance spis ciste teoreticka castka) samozrejme take nic atd atd ze?
Rozdil mezi zamestnancem a zivnostnikem bez zamestnancu je dlouhodobe +- 30% = na te fakture musi byt o cca 30% vic (proti hrube mzde) aby realny prijem byl +- stejny. A naprosto kazda firma to bez problemu zaplati, protoze to je porad +- 1/2 toho, co by ji fakturovala jina firma, ktera krome toho cloveka musi jeste zivit menezerment, hr, pr, ucetni, ...
Topeni, sviceni, elektrina, pocitace ... vlastni vercajk ... to samozrejme take nestoji vubec nic.
Prvně bych ti rád doporučil - zbav se ASP.NET, je to balast největšího kalibru a udělej si čistě jen API. A začni se učit React. V ASP.NET už žádná seriózní firma seriózní projekt nedělá.
A dalsi ... dalsi zvanil, ktery vubec netusi o cem zvani ... vis soudruhu on .NET ma s ASP.NET spolecna jen ta posledni 4 pismenka ...
Kdyz libovolny z mych zakazniku resi nejake to prgani, ze 80% to je prave .NET.
...ale hlavně to, že jsem nebyl kok*t...
Co tím myslím je, že konkurenci jsem údajně překonal pouze tím, že jsem o firmě něco málo věděl, ptal jsem se na otázky a snažil si udělat obrázek o tom, co dělají. Měli možnost se mnou probrat, co dělají a vést normální koverzaci. Z jejich zkušenosti je to prý výjimka ...
!!! BINGO !!!!
Vpodstate mam presne tuhle zkusenost, jen z druhe strany. Je mi celkem jedno co dotycny neumi, a co umi, protoze stejne neumi presne to co potrebujes, podstatny je, jestli ma v oboru nejakej prehled, chce to delat a da se snim normalne mluvit.
Ad nejake ukoly/testy/... bohuze se na ruzna mista hlasaji i tvorove, zcela negramotni. Takze treba co se tyce vyvoje, netusi co je to if nebo jak funguje smycka. A podotykam, ze neprehanim ani trochu. Nakonec z nej vylezlo, ze to proste prisel zkusit, s tim, ze kdyz ho nahodou vemou, tak to par kKc hodi nez ho vyhodej.
Celý trh se softwarem funguje tak, že se stejné věci pořád přepisují dokola.
Ale ne, znam masinky ktery sou SW rizeny, a jedou i vic nez 30 let, a ten SW je tam porad stejnej
. A specielne automobilky, kdyz ti prodaji novy auto, je v tom SW nejmin 10 let starej.
...A pokud děláš aplikaci, na které jede 20 velkých firem, tak si nemůžeš jim dovolit říct, že do 10 let budou muset přejít na něco jiného. Každá firma se vyvíjí jiným způsobem a některé firmy dodnes používají zkostnatělý SW z minulého tisíciletí.
Ehm ... tys realitu nikdy nevidel?
Mam pod spravou trebas ERPcko, to kazdych +-5 let meni technologii. Je to pokazde pomalejsi, hur ovladatelne, a mene pouzitelne. Nebo soft, jehoz dodavatel (za poslednich 10 let to asi 10x zmeniho majitele), ma specielni talent na vyber technologii, takze vzdycky kdyz to do neceho zacnou predelavat, tak to prestane byt podporovano ... (trebas ten MS flash - Silverlight). A rozhodne to nejsou softiky, ktery pouziva jeden uzivatel. Jsou to celosvetovy korporaty.
Takze 10 let a dokonce s infem kdy ze to bude? Slava!
Vyrobit auto, které se za pět let začne drbat, je kumšt mnohem větší.
Sak na to automobilky taky zamestnavaji cele tlupy lidi. Neni zadny problem vyrobit auto tak, ze krome pouzivajim opotrebenych dilu (brzdy, tlumice ...) nikdy nic vymenovat nebudes, a i tyhle dily muzou bez problemu vydrzet 1M+ km. Jenze to by sis poridil jedno auto po tom co dostanes ridicak, a mozna druhy do duchodu.
Ad “hypoteku na ico ziskas tezko”...
Banku nezajima co vykazujes financaku, banku zajima, jaky mas cashflow na ucte. Pokud teda nejses v US, tam je zajima, kolik dluhu uz si nasekal, a kdyz zadny, tak ti nepucej ...