ICANN audit - souhlas s geografickým názvem

Maor

ICANN audit - souhlas s geografickým názvem
« kdy: 25. 02. 2025, 15:47:34 »
Stala se mi nemilá věc, mám už 4roky registrovanou doménu s geografickým názvem ( radši nebudu konkrétně zvěřejňovat, kdyby to opět porušovalo nějaké podmínky) a najednou mi zprostředkovatel registrace volá, že mi chtějí vypnout doménu.

Zprostředkovatel není schopen poradit na jaký orgán se obrátit s žádostí o nějaký dokument, který by auditora uspokojil.

Poradíte konkrétní orgán/osobu, kde problém řešit?

Přikládám co mi přeposlal zprostředkovatel domény:
Citace
During an ICANN audit, we were made aware of a potentially unauthorized registration of the reserved country name, <jmeno mista>.one, which was most likely conceivable due to an outdated reserved list on our end.
Technically, the name <jmeno mista>[dot]one can be registered as long as it is approved by the country, but we are unable to confirm this due to the redacted whois.

jjrsk

• 707
    • Zobrazit profil
Re:ICANN audit - souhlas s geografickým názvem
« Odpověď #1 kdy: 25. 02. 2025, 16:13:56 »
Vdyt po tobe nic nechteji tak co resis? Teda aspon z toho textu plyne jen to, ze nevedi estli je to OK, a ze to neumej overit.

Mimochodem, sk ... to byla velmi podobna vopicarna. Delalo se to tak, ze domenu "oficielne" vlastnil registrator, kterej mel slovenskou pobocku, a pak mel se skutecnym majtelem smlouvu, ze mu tu domenu zapujcil .... ;D.

Maor

« Odpověď #2 kdy: 25. 02. 2025, 16:34:34 »
Mám 2 měsíce na to něco dodat, jinak mi doménu vypnou.
« Poslední změna: 25. 02. 2025, 16:37:24 od Maor »

RDa

• 2 899
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 02. 2025, 19:43:26 »
Pokud jsi v CZ, tak bych se obratil na ambasadu dane zeme u nas - zda by ti CDA podepsal, ze si muzes na dane webove adrese provozovat obsah ktery souvisi/nesouvisi s danou krajinou.

Tohle muzes pak poslat, a pokud to nebude uspokojive.. tak jim rekni at prokazi opak, ze tu domenu mit nesmis. Prijde mi to jako kdyby nekdo mel zajem o jmeno a snazi se to zaonacit :D

« Odpověď #4 kdy: 25. 02. 2025, 20:04:58 »
ICANN nic prokazovat nemusí, v podmínkách gTLD je jasně uvedeno že country_name.one může být jen a pouze s výslovným souhlasem vlády dané země, nebo když se vláda dané země toho práva vzdá. OP musí mít souhlas nebo o doménu přijde. Můžeš zkusit oslovit konzulát dané země a nebo (a zároveň :D) si rovnou chystat migraci jinam.

Maor

« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2025, 20:05:51 »
Můžu poprosit o vysvětlení zkratky CDA, nedochází mi, co za agreement by to mohlo být.

RDa

• 2 899
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25. 02. 2025, 23:01:08 »
Můžu poprosit o vysvětlení zkratky CDA, nedochází mi, co za agreement by to mohlo být.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Charg%C3%A9_d%E2%80%99affaires