NAS obecně častěji funguje offline (což je i výchozí režim), tedy tam problém nehledejte. Online je primárně pro přístup z venku - pokud nepotřebujete, nebude. Rozhraní funguje nezávisle na OS.
Jako zásadní bod rozhodování vidím výchozí licence na počet kamer (Synology 2, Qnap tuším
a potřeba dokoupení dalších. Což opět prodraží variantu NAS.
V jednom objektu mám kamery postavené na řešení TP-Link / Tapo. Je to levné, snadno se přidávají kamery a aplikaci pro telefon potřebujete jen na výchozí nastavení. Kamery ukládají video na SD kartu, tedy není potřeba další krabice a online funkce nejsou povinné. Podporují protokol RTSP, tedy pro samotné sledování stačí ve většině případů nativní přehrávač v Linuxu.
Což mi připomnělo, že existují přímo celé distribuce, které fungují jako "surveillance center". Před lety jsem si s podobnou hrál na Raspberry Pi (pro 4 kamery by to chtělo alespoň v.5) - tady je rovnou i návod
https://www.youtube.com/watch?v=DUt82YP1p0UNicméně ten TP-Link Vám doporučím jako téměř ideální řešení. Kamery lze provozovat s lokálním napájením přes WiFi, nebo přes PoE jedním LAN kabelem. Detekce i nahrávání fungují skvěle a ač jsem rovněž online funkce nepožadoval, ukázaly se velmi užitečnými (upozornění na překročení oblasti, či vzdálená komunikace - kamera má mikrofon i reproduktor).