Mám situaci: email klient K9Mail, . android. Mám zprávy schválně označené jako nepřečtené i starší , takže se míchají i přečtenými v složkách.
Pokud ale chci složku promazat, dělám to tak, že si otevřu zprávu(abych viděl celý text) a swipuju na další/předchozí nebo dávám ikonku koše. A tím to hned přejde na další zprávu . (i když to taky je asi možné vypnout: menu - nastavení- po smazání přejít na další, ale to ten problém neřeší úplně)
Jenže při tom se mi každá zpráva z principu označí jako přečtená...
Je nějak možné nastavit, aby se vyloučilo označení správy jako přečtená touhle cestou (příkaz další). Nebo aspoň až po x sekundách co by byla na displeji , ne dřív.
V souvislosti s tím, neumí tohle nový android -thunderbird? Desktopový thunderbird měl nastavení: označit zprávu jako přečtenou až po uplynytí x sekund co je otevřené
jako workaround holt zbývá vypnout (nebo vypínat/zapínat jak čamrda) volbu: po otevření označit jako přečtené
Ideální by bylo per složka: v inboxu mít necháno zapnuto, ale v jiných složkách aby se manuálně značily jako přečtené ... (ta volba která zamezí ozačení po přejetí na další - jinak řečeno - aby příkaz další-předchozí zachovávala stav ne/přečtená - by bylo lepší řešení)
Nebo víte o nějaký android IMAP klientovi, co tuhle customizaci umí?
Nebo jiný požadavek: zprávy, které jsem *manuálně* označil jak napřečtené, šly označit jako přečtené taky jenom manuálně