Tedy zkuste si to po sobě přečíst s vědomím, že tu situaci neznáte a možná zjistíte, proč dosud nikdo nereagoval...
"Napravo od dveri je schovany rozvadec"
Napravo je nějaký kohout na vodu. Ten rozvaděč je schovaný pod fasádou?
Tipnul bych, že je asi ZA těmi dveřmi na pravé stěně.
"vrtali stenu terasy pod terenem" je taky perla - ta terasa je někde ve 3 metrech ne, tak jak pod terénem???
Ale k věci.
Ten husí krk vede tam kam potřebujete natáhnout ty kabely?
Pokud ano, tak podle mne do něj ty 2x CYKY 1.5 a 1x CYKY 2.5 s trochou snahy dostanete.
A pokud ne, k dnešním LED žárovkám bude stačit i drát jednička a zásuvkám 1,5 jen to budete muset adekvátně jistit nižší hodnotou jističů.
A pod současným husím krkem vyvrtat druhý otvor a směrem k zemi zasekat chráničku pro ty druhé dva kabely.
Zbytek se sloupkem, jeklem, ztraceným bedněním atd jsem nepochopil.
Mozna to holt chce vic premysleni. Ano, ten ten rozvadec je schovany v mistnosti pod terasou na jeji prave stene, v te chranicce je hlavni privod z domovniho rozvadece. Ten vodni kohoutek v tom vubec nehraje roli.
Nevim, co je nepochopitelne na stene terasy. Ta terase je podsklepena. Dobre, asi lepsi vyraz by byl "podsklepena stena terasy". Podlaha podsklepeni zacina asi 30cm pod urovni terenu - tam by se dobre vyvedly ty okruhy do zahrady, ale zena to nechce vrtat tady.
Rozhodne na zasuvkove okruhy nedam 1,5mm kabely, kdyz tam potrebuji jisteni 16A, na 10A mi vyhazovala sekacka jistice. Proste poddimenzovani ne.
Sekat celou drazku do te steny se mi taky moc nechce (steny budou v omitce, nemluve o tom, ze deda stavel snad z betonu pro bunkry), neni to uplne rozsiritelne, do zeme jdou nyni 2x4 cm kopoflexy. Obecne nemam rad zasekanou elektroinstalaci, i kdyz vim, ze listy apod. obcas prekazi. Ale budiz, tuhle moznost muzu vzit v uvahu, zapomel jsem na ni.
Varianta jekl/sloupek atd je jednoducha. Ma to pouzitelny vnitrni otvor, kterym lze protahnout kabely. Proste variace na listy, jen to nemusi byt pak v nekterych pripadech kotvene ke stenam, je to kotvene do zeme. Ono jde o to, aby to i nejak rozumne vypadalo, jinak tam muzu nechat trcet kabely rovnou.
Tldr:
- potrebuji momentalne dostat 2x 3x2.5 + 1x 1.5 cyky na uroven podlahy terasy, tam to pak uz rozdelim na pod dlazbu a pod zastreseni (a jeste hrana podlahy terasy bude mit jeste oplechovani)
- potrebuji momentalne dostat 2x 3x2.5 do zeme a prejit na 2x kopoflex (kazdy jinam)
- jde o aspon trochu esteticke a funkcne pristupne reseni prostupu zevnitr ven