Bluetooth vysílač pro Raspberry Pi

Karmelos

• 1 265
    • Zobrazit profil
Re:Bluetooth vysílač pro Raspberry Pi
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 08:56:01 »
TechnikTom - pochopil jsi spravně a potřebuji dostat signal bluetooth ze sklepa přes strop do pokoje k repraku.
Ondrej Nemecek - až budu přiště řešit, kam umistit raspi, tak se tě zeptam, ale mi připadalo nejrozumnějši, do technicke mistnosti ve sklepě, kde je plynový kotek, bojler atd?
Nebo je lepši třeba do předsině na botnik?
Když mam k raspi připojene 2 12 TB disky, tak proč kupovat NAS, který by šel stejnak tam, kde je raspi.
Promiň ale ta tvoje logika s tím BT v jiném patře nedává žádný smysl. BT podle mě není na nějaké dálkové přenosy přes zeď, prostě v místnosti kde chceš aby ti hrál BT reprák musíš mít nějaký BT vysílač. Když se ti nechce vrtat, mmchdm stačí asi desítka nebo dvanáctka díra abys tim protáh usbc kábl a na příslušném místě ho redukoval pro konkrétní zařízení, tak musíš mít u toho BT repráku nějaký jiný zdroj - třeba ten tablet nebo další raspi, připojený na ten tvůj TB raspinas co ti vytvoří signál. Navíc stejně nějak musíš to sklepní raspi něčím ovládat aby ti hrálo to co chceš, takže se stejně nevyhneš nějakýmu PC/mobilu u toho BT repráku. proto to tažení BT nedává smysl jelikož ten BT reprák může hrát rovnou z toho  PC/tab/mobilu.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 09:19:45 »
Přesně tak, BT není protokol pro přenos skrz betonovej strop. Máš velkou šanci, že to bude koktat a vypadávat, a když si spočteš kolik času jsi na tom UŽ TEĎ zmařil, měl bys nejspíš už teď levnější koupit wifi repráky, pokrýt kvalitní wifinou celý objekt, a nastavit to tak, aby se ti muzika stěhovala společně s telefonem.

mhepp

• 200
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Dnes v 10:18:56 »

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 10:54:01 »
Ondrej Nemecek - až budu přiště řešit, kam umistit raspi, tak se tě zeptam, ale mi připadalo nejrozumnějši, do technicke mistnosti ve sklepě, kde je plynový kotek, bojler atd?

Už chápem, prečo mi raspberry pi funguje tak dobre a dlho. Mne príjde najrozumnejšie umiestniť raspberry pi do miestnosti so stálou izbovou teplotou a normálnou relatívnou vlhkosťou.  Ale to som len ja, hlúpy, hehe :)