TL;DR jako záloha jiného připojení - dobrý. Jako dočasné primární připojení - dobrý. Jako stabilní a dlouhodobé připojení - nevím, nevím, dá se, ale žádná lahoda to není.
Mám neomezený 5G na jednom místě od T-Mobile (tarif neomezený internet XXL nebo jak se to jmenuje). Modem bez externí antény dával 80 Mbps download, 3 Mbps upload. Je to v zástavbě, kousek od vysílače, síla signálu je 50 % a další parametry indikují potřebu venkovní antény (jsem cca 1km vzdušnou čarou od vysílače). Po připojení externí antény (vnitřní) se dostanu na 150 Mbps download a 6 Mbps upload (síla signálu je 75 %). Ještě zkusím venkovní anténu (až se domluvím s majitelem budovy).
Latence není na hraní FPS. Rychlost jde, ale jak již bylo zmíněno, je tam určitý náběh. Nedostanete 150 Mbps hned, ale postupně to roste.
Stejné připojení jsem měl i v jiném městě a tam to fungoalo bez nejmenších problémů (150/80 apod. žádný problém).
Chce to vyzkoušet. Záleží kde je vysílač, kolik jich je v okolí, kolik lidí ho používá, apod. Bez vyzkoušení bych to do toho rozhodně nešel.
Lepší vrabec v hrsti (50/5 kabel) a než holub na střeše (5G).