Klasický "argument" šikmé plochy.
Nikoli. Argumentační klam „šikmá plocha“ znamená, že argument protistrany zveličíte, protáhnete ho někam dál. Já jsem se vám ovšem snažil vysvětlit, že vy jste na podstatná kritéria doručování spamu úplně zapomněl. Pokud se zajímáte jen o to, kolik spamu zastavíte, ale je vám úplně jedno, kolik zastavíte regulérních e-mailů, děláte to úplně špatně. Ztratit jeden regulérní e-mail je násobně horší, než propustit jeden spam.
Ne! Opravdu? 
Ano, opravdu. Tím pádem je to vaše „jednou za rok“ úplně mimo.
A zítra vás může trefit meteorit a pak odnést tornádo. Až na to, že reálně se to prakticky neděje. Jenomže o tom, co se děje reálně nemáte vy osobně ani páru 
Diskutujeme pod dotazem, kde se to děje. Jenže to vám je jedno, vy prostě jen potřebujete blábolit mimo téma.
Tak si přečtěte ještě jednou co napsal. Problémy s chápáním textu vy osobně nemáte, vy máte řadu jiných problémů. Buď to napsal výjimečně blbě nebo vůbec netuší o čem hovoří. Jiná možnost není. Už proto, že zjevně to podezření nemám jenom já.
Přečetl jsem si to ještě jednou a trvám na tom, že jste to nepochopil vy. Celou dobu psal o tom, že stejné e-maily, které u vás zastaví greylist, u něj zastaví validace DMARC. Akorát v druhé polovině poslední věty bez varování (což vás asi zmátlo) začal popisovat ne svůj server, ale servery ostatních – že ti ostatní jsou stejně tlačeni k tomu, aby DMARC používali, protože je k tomu tlačí velcí poskytovatelé jako Google nebo Microsoft.
Ona ta poslední věta od něj byla byla velká zkratka, která je srozumitelná jen lidem, kteří se v oblasti orientují. Předjímal námitku „ale nemůžeš validovat podle DMARCu, protože to spousta odesílatelů nemá správně nastaveno“. A rovnou na tuto námitku odpověděl „můžu, protože na to tlačí i velcí hráči“.
Já teda tu námitku považuju za stále oprávněnou, protože i když na to velcí hráči tlačí, těch klientů, kteří DMARC (a DKIM a/nebo SPF) nepoužívají při odesílání správně, je pořád dost. Ale souhlasím s tím tlakem „pokud nám chcete něco posílat, nastavte si DMARC správně. Nechci to jen já, che to i Google, Microsoft a další“.
Na rozdíl od vás BobTheBuilder ví, o čem píše. Akorát to nenapsal tak, aby to pochopili i ti, kteří moc netuší, o čem je řeč.