Dovolím si navázat v tomhle tématu s podobným dotazem, abych nezakládal další diskuzi. Taky hledám fotorámeček pro seniora, ale s tím rozdílem, že obsah tam chci nahrávat jen a pouze fyzicky. Takže zhruba:
- žádná wifi
- poměr stran 4:3 nebo přinejhorším, když by to nešlo jinak, alespoň 16:10 - což je trochu problém, většina fotorámečků má pro fotky zcela nevhodný 16:9
- aby rozumně pojal třeba i 20Mpx fotky - to jen kvůli lenosti a jednoduchosti kopírování do rámečku, jinak je mi jasné, že to rozlišení je pro výsledné zobrazení nesmysl
- podpora SDHC a případně USB mass storage (a kdyby šlo mezi nimi kopírovat, tak je to ideální, ale ne nezbytné)
- automatické otáčení fotek podle EXIFu
- možnost náhodného procházení fotek - ale to doufám umí snad každý fotorámeček?
- ideálně možnost automatického vypnutí a zapnutí v nastavenou dobu, ať to zbytečně nesvítí v noci
- úhlopříčka tak kolem 10" by mohla být rozumná, ať to není malinké, ale zase ať to nezabírá moc místa
- aby se to chovalo rozumně (např. aby si to pamatovalo nastavení a čas po odpojení) a bylo to spolehlivé
Poradí někdo s takřka nemožným výběrem? :-) Zatím mám jednoho kandidáta, Braun DigiFrame 857, ale o jeho skutečných (ne)kvalitách nemám tušení a ta značka mi nic neříká (podobnost se spotřebiči Braun je nejspíš jen náhodná). Např. netuším, jestli tam funguje automatické otáčení fotek, návod k použití je velmi stručný.