Používáte nové technologie?

ffuj

Re:Používáte nové technologie?
« Odpověď #15 kdy: 01. 09. 2017, 14:45:51 »
neni nic horsiho nez byt zavisly na novych malo otestovanych zabugovanych technologiich

fernet

« Odpověď #16 kdy: 01. 09. 2017, 15:16:32 »

... třeba i díky možnosti práci se sloupci textu, což jiné editory nemají, a když v bash potřebuješ odkomentovat 20 řádek kódu, tak se tohle zrovna enormně hodí....

Tak Vim je určitě užitečný editor, ale práci se sloupci mají dneska snad všechny populární editory, ne? Nebo kdo to nemá, tak to podporuje jako plugin.
Nicméně zrovna ten Notepad++ má sloupce v základu.

Samozřejmě, že mají. Ale většinu z těchto populárních editorů si nepustíte v terminálu, když jste připojený na server přes ssh.

TVL

« Odpověď #17 kdy: 01. 09. 2017, 15:21:01 »

... třeba i díky možnosti práci se sloupci textu, což jiné editory nemají, a když v bash potřebuješ odkomentovat 20 řádek kódu, tak se tohle zrovna enormně hodí....

Tak Vim je určitě užitečný editor, ale práci se sloupci mají dneska snad všechny populární editory, ne? Nebo kdo to nemá, tak to podporuje jako plugin.
Nicméně zrovna ten Notepad++ má sloupce v základu.

Samozřejmě, že mají. Ale většinu z těchto populárních editorů si nepustíte v terminálu, když jste připojený na server přes ssh.

To nepochybně. Já reagoval na tvrzení, že Vim je výjimečný svými sloupci.

atarist

« Odpověď #18 kdy: 01. 09. 2017, 15:47:41 »
neni nic horsiho nez byt zavisly na novych malo otestovanych zabugovanych technologiich

nebo naopak byt zavisly na starych a jiz nepodporovanych technologiich :/

Lama

« Odpověď #19 kdy: 01. 09. 2017, 17:16:15 »

Pokud jsou odladěné, tak je to asi lepší než první případ.

atarist

« Odpověď #20 kdy: 01. 09. 2017, 17:33:08 »

Pokud jsou odladěné, tak je to asi lepší než první případ.

mozna trosku jo. Ale znam jednu firmu, co kdysi postavila svuj rozsahly SW mj. i na VB 6.0 (ano, technologie, ktera mela kdysi reklamy i na letistich atd.) a ted maji mega problem co dal. Taky minimalne jeden IS vyuziva SWF, znovu smula, dokonce jeden (polo)statni web chce Silverlight (ten trpi obema problemy - byl novy a nedladeny, hned potom stary a nepodporovany :). A nasel bych toho vic...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 01. 09. 2017, 17:36:06 »
Ano, mám rád novinky, případné problémy s nimi mi nevadí.

Hm, tak Bible tedy zrovna horkou novinkou neni. Mel byste prejit na mnohem modernejsi Gospel of the FSM.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 01. 09. 2017, 17:36:25 »
Vím i o lidech co používají emacs... Osobně se směju tomu, když někdo potřebuje něco editovat, a protože to nezvládne ve VIMu, potažmo třeba EMACSu, tak si přes sftp k sobě tahá soubor, ten edituje v Notepad++, a pak ho znovu nahrává nazpátek na server.

To delaji blbe. Je to preci kompletni OS s moznosti si takovou vec doprogramovat v Lispu. :-)

Lael_Ophir

« Odpověď #23 kdy: 01. 09. 2017, 18:32:26 »
Ale znam jednu firmu, co kdysi postavila svuj rozsahly SW mj. i na VB 6.0 (ano, technologie, ktera mela kdysi reklamy i na letistich atd.) a ted maji mega problem co dal.
Visual Studio obsahuje (obsahovalo?) wizard pro převod VB projektů na VB.NET. Nebylo to stoprocentní, nějaké změny bylo potřeba udělat ručně. Ale co jsem to kdysi před léty zkoušel na dvou projektech, tak těch ručních změn nebylo moc.

UF

« Odpověď #24 kdy: 01. 09. 2017, 18:42:27 »
ne.

Honza

« Odpověď #25 kdy: 01. 09. 2017, 18:54:39 »
K tomu Flashi, Silverlightu a spol. je potřeba ještě přidat i Java Applety 8)

atarist

« Odpověď #26 kdy: 01. 09. 2017, 20:29:02 »
Ale znam jednu firmu, co kdysi postavila svuj rozsahly SW mj. i na VB 6.0 (ano, technologie, ktera mela kdysi reklamy i na letistich atd.) a ted maji mega problem co dal.
Visual Studio obsahuje (obsahovalo?) wizard pro převod VB projektů na VB.NET. Nebylo to stoprocentní, nějaké změny bylo potřeba udělat ručně. Ale co jsem to kdysi před léty zkoušel na dvou projektech, tak těch ručních změn nebylo moc.

Samozrejme to nefungovalo, mozna tak na nejaky example s hello world, ale ne komplexni aplikace s ActiveX, COMem atd. Ostatne ta firma to resila primo s MS, bez vysledku (resp. jedine navrhovane reseni bylo udrzovat vbrun6.dll a nejaky hacky okolo toho). Mimochodem: https://web-beta.archive.org/web/20141024003217/http://www.classicvb.org/petition/

Cituji z FAQ:

Can't VB6 code simply be recompiled in VB.NET?
Sadly, no. The changes wrought to what Microsoft now calls Visual Basic really warranted a new name entirely, as the two languages are just that - two distinct languages. Microsoft provided a migration wizard intended to ease the transition from VB6 to VB.NET, true. There is near-universal agreement that using this tool to port code assets is an incomplete solution at best, in that leaves myriad "TODO:"'s scattered throughout the translated code. At worst, the migration wizard is an extremely poor choice in that, unlike a complete rewrite, it doesn't take full advantage of all that the new platform offers.

Kit

« Odpověď #27 kdy: 01. 09. 2017, 20:43:47 »
... zejména u editace konfiguráků je (vim) šíleně efektivní, třeba i díky možnosti práci se sloupci textu, což jiné editory nemají, a když v bash potřebuješ odkomentovat 20 řádek kódu, tak se tohle zrovna enormně hodí.

Sloupcové bloky běžně používám, ale zrovna komentování jednotlivých řádek mám pověšeno na klávese "š". Nemusím si tak pamatovat, jak se v daném jazyce píší komentáře - použijí se vždy ty správné znaky.

v

« Odpověď #28 kdy: 01. 09. 2017, 20:55:04 »
Nemusím si ... pamatovat, jak se v daném jazyce píší komentáře
to je opravdu pozoruhodná věta

Kit

« Odpověď #29 kdy: 01. 09. 2017, 21:11:01 »
Nemusím si ... pamatovat, jak se v daném jazyce píší komentáře
to je opravdu pozoruhodná věta

Minimálně nad tím nemusím přemýšlet, protože jinak se píší komentáře v Bash, MySQL, PHP, XSLT nebo třeba v Prologu. Tak jsem si je zapsal do jednotlivých konfigurací Vimu a pověsil na jednu klávesu.

Totéž mám samozřejmě s hlavičkami tříd, metod, funkcí, konstruktorů, větvení, cyklů, výjimek,... Prostě napíši třeba ",try" a Vim mi vytvoří syntakticky správný zápis pro blok se zpracováním výjimky pro daný jazyk.

Je to rychlé a pohodlné.