Není poptávka -> Není dostatek slušně placené práce -> Hypotéka se platit nedá
Tohle je samozřejmě chybná implikace, hlavně ta první.
Proti volnočasové aktivitě po večerech mít koníčka hrát si v Erlangu samozřejmě nic nemám, ale nemá to smysl radit začátečníkům z LAMP.
Každý člověk je svobodný a může si vybrat, jakým způsobem bude fungovat. Buď může ze strachu zůstat na trhu, kde bude mít vždycky jistotu, že po mírném obelhání nějakýho mimózního šaška z HR je pro něj k dispozici jeden z tisíce kjůbiklů, stravenky, tři týdny dovolené a neperlivá voda zdarma, nebo se může po večerech vyšvihnout do pozice, kde si podmínky určuje on. Samozřejmě to není tak lehký jako sedět na zadeki v kjůbiklu.
Už jsem to tady asi někdy psal, ale napíšu to znova: jednou jsem si takhle po večerech hrál s Arduinem a ná základě toho jsem z ničehožnic za půl roku sehnal job, o kterým jsem si téměř jistej, že by ho velká část zdejšího osazenstva považovala za job snů. "Pohovor" se vedl se spolumajitelem firmy u hodně dobrýho oběda, během chvilky jsme zjistili, že si rozumíme a jdeme do toho, žádný vylhaný CVčka, žádný přiblblý testy s chytákama, žádnej frikulín z personálního. Oběd za mě byl zaplacen a posléze jsem se dozvěděl, že kandidáti byli tři.
Kdo má uši k slyšení, slyš