Hosting pro Python à la PHP hosting

by_cx

• 292
    • Zobrazit profil
Re:Hosting pro Python à la PHP hosting
« Odpověď #30 kdy: 01. 01. 2025, 08:23:17 »
Hmmmm, tak jsem asi zjistil, jakým problémem trpí Roští.cz. Protože je tam všechno sdílené.

...

Ano, můžu rozjet ten nejstarší Runtime co tam mají, kde je pořád Python 3.9, ale mám takové zlé tušení, že to za chvíli odstřihnou a mě to přinuté přejít na novější Python.

...

Zároveň protože je to jakýsik sdílený linux tak já tam nemůžu instalovat věci z apt, furt to píše permission denied.

Já prostě sakra chci něco vyvinout, nasadit to a nechci o tom slyšet a vědět dalších minimálně 5 let. Naprosto odmítám, abych kažý 1 rok něco fixoval, protože Roští.cz by přešlo na novější Runtime a staré by odstřihlo.

Databáze jsou sice sdílené, ale kód aplikací běží podobně sdíleně jako v tom AWSku. Roští ale není alternativa k AWS. Je to úplně jinak zacílená služba.

Runtime jsme nikdy neodstřihli. Sice časem zmizí z dialogu pro vytvoření nové aplikace, ale pokud už vytvoříte nějakou aplikaci, tak poběží dokud se ji nerozhodnete aktualizovat. Nedokážu si představit, jak by to odstřihnutí mělo fungovat. Máme tam spoustu aplikací, které už nikdo nikdy neaktualizuje a ty potřebují běžet.

Ten sdílený Linux je Debian, ale root nedáváme. Existuje možnost instalace extra balíčků z repositáře Debianu, ale Bookworm Python 3.9 nemá. Pokud potřebujete root, je VPS lepší volba se všemi výhodami a nevýhodami, které s tím jdou ruku v ruce.

« Odpověď #31 kdy: 01. 01. 2025, 13:09:36 »
Díky za informaci, no tak to je dobrý zpráva, takže já můžu tím pádem něco vyrobit a pojede to dokud to nějaký hacker nebo něco jiného nezničí.

« Odpověď #32 kdy: 02. 01. 2025, 10:33:40 »
Pokud je rosti.cz moc omezujici a VPS zase moc prace, hledej container hosting - napr. AWS ECS nebo DigitalOcean ma neco a takovych budou desitky.

A co kdyz nekdo hackne Dependency Chain toho build systemu pro container? Hehe

« Odpověď #33 kdy: 02. 01. 2025, 13:16:45 »
Zdravim,

mam Flask v kontejneru a bezi mi to na Google Cloud (Cloud Run). Mam to jako request based (CPU plne alokovane pouze behem requestu). V prumeru tak 2 requesty denne, ucet mi chodi mesicne cca 1.50 CZK.