Co si mam predstavit pod "ceskymi firmami"? To jako firmy kde majitel je Cech? Nebo obecne vsechny firmy?
Ja zatim pracoval pro 2 ryze ceske, a z obou jsem odesel jeste ve zkusebce, a ve 2 korporatech pro projekt pro zahranicniho zakaznika. Jeden byl des, druhy v Telco trochu lepsi ale taky se zkazil. Obecne, zumpa je, kdyz nejaky vyse postaveny sef, eventualne majitele, nebo akcionari, tahaji z firmy vsechno do posledni mrte, a je jim sumak kvalita.
V moji prvni zkusenosti s korporatnim projektem jsem byl uplne zoufaly z toho co jsem videl a co jsem musel delat. Ale pak se mi "asi" postestilo a jiny projekt pro jineho zakaznika uz i za dobre penize byl na slusne urovni.
Ono jde o to, pro jakou klientelu ten projekt je. Protoze, kdyz uvedu priklad s masokombinatem, tak mainstremovy masokombinat bude vyrabet pancovane parky a mit vsechno low cost, protoze mainstream lidi jaksi kupujji to nejlevnejsi co je a nehledi na kvalitu, a nejsou dokonce schopni ani ocenit ci rozpoznat kvalitu.
A taky dlasi vec ktera je hodne dulezita: kdyz se zkazi projekt nebo kdyz nestoji za moc, je dulezite jit si hledat jiny projekt. Ja vim ze to je neprojemne, taky bych chtel mit mito kde to bude fajn a budu tam moct byd radu let, ale bohuzel kdyz takove misto nemam, musim se zvednou a jit jinam. Musim se aktivne starat o to, ze tyhle projektyu a firmy budu zatlacovat takovouto neoptimalni fluktuaci dolu.