Já používám normálně stock firmware. Nic jsem nerootoval, appka funguje normálně, jen prostě Home Assistant posílá příkazy na vysátí konkrétní zóny. Takže po stisku tlačítka se pošle příkaz na vysátí zóny o souřadnicích X, Y, x, y. Právě kvůli tomu, že xiaomi APP je hrozná. Takhle prostě vidím napadanej bordel před krbem, tak zmáčknu tlačítko a vyřízeno. Vysavač přijede dřív, než bych stihl najít mobil, otevřít app, nechat načíst app, vybrat zónu, potvrdit vysávání. Za mě naprosto killer feature k vysavači. Škoda že to neprodávaj normálně v rámci toho jejich "ekosystému", kdy bych si to klidně v té app nadefinoval co který tlačítko udělá. Za mě by to byl bezva selling-point.
Bohužel v dnešní době si všichni manageři v těch tech. firmách myslí, že člověk má mobil přilepenej k ruce 24/7 a je hrozně cool něco nastavovat mobilem a ne tlačítkem třeba přímo na výrobku (viz xiaomi čistička vzduchu, kde se rychlost ventilátoru dá měnit jen v APP a ne tlačítkem na zařízení) - zase jsem to musel obejít zigbee tlačítkem co v home assistentu pošle správnej příkaz čističce