Tak jsem si nakonec objednal tohle.
https://www.aliexpress.com/item/1005002984730199.htmlUvádějí tam spotřebu pod 2W, což by bez zátěže mohla být pravda. Už podle toho jak je to malé a bez pořádných chladičů.
Je to snad jediný router, který oficiálně podporuje OpenWRT bez proprietárních úprav, tedy možné je libovolně upgradovat.
Pokud by mne 16 MB flash nestačilo, tak si mohu pomoci USB flash, nebo starým SSD diskem přes USB redukci.
Switchi se stejně doma nevyhnu. A směrem do internetu mám stejně jen 60 Mbit, a přes wifinu kopírovat filmy z počítače na počítač nepotřebuji.
Dobrý je to i na cesty jako wifi repeater, protože to lze napájet z powerbanky. Tady celé to můžu strčit někde na chodbu či do auta, abych si prodloužil dosah špatné wifiny, co poskytuje ubytovatel.
Osobně nechápu, proč se nenajde více výrobců, co by oficiálně podporovali openwrt. By ušetřili hodně za vývoj firmwaru a ještě by to bylo podstatně lepší než co jsou schopni vyvinout sami. Bohužel hledání zařízení na které lze spolehlivě nahrát openwrt je takový opruz, že se nedivím, že Openwrt se moc nepoužívá.