[...] potřebuji více jak 128 MB paměti [...]
Nyní mám TP-Link TL-WR842N v3, který má ale 128MB paměti a 16 MB flash, přestože podle tabulek taková kombinace neexistuje, většinou mají polovinu i méně. Použitelné to je, ale je to na hraně.
Nyní mám 16 MB flash + 64 MB RAM bez USB (omezuje mne hlavně ta flash měť) a možná bych si také vystačil, ale chci mít náhradní
tak koukam si nemel jasno co mas ani co chces/potrebujes :-)
jinak bych ti poradil TP-Link Archer C7 (pouzivam 1x ja a nekolik u zakaznika na jeden projekt), da se jetej (nove uz koukam prodej dojizdi s navysenou cenoiu) koupit za "par" stovek, ma 128MB RAM, 16MB uloziste + 2x USB a solidni podporu OpenWRT
(nebo starsi TL-WDR4300 s 128MB RAM a 8MB uloziste + USB, klasika pro OpenWRT)
Ono pro to Openwrt jsou ty aplikace neskutečně malé, často mají jen několik KB, maximálně jednotky MB, takže i když má mnoho lidí pocit, že s 16MB nebo 32 MB paměti se žít nedá, není to pravda, základní systém by mohl mít jen něco k 8 MB, takže pokud si několik větších aplikací přiinstalujete, můžete se stále vlézt do 16 MB, 32 MB by měla být jistota.
zde asi pameti myslis to uloziste a je to castecne tak, ale zalezi co tam chces mit nad ramec jen routovani, vyhoda je ale to USB kam strcis USB-Flash (mam overenou
SandiskUltraFit 16GB) a overlay pro rootfs aka "
extroot" zaridi ze dalsi doinstalovane programy a data jsou na USB Flash....
dalsi vec je misto vychoziho OpenWRT image si sestavit vlastni pres
imagebuilder (nejde o kompilace ale seskladani z pripravanej baliku v repozitari), kde si vyhazis co nepotrebujes a pridas/zmenis co chces mit v zakladu (= i kdyby bez USBFlash nebo kdyby odesla) a ten image ma v sobe rootfs huste (squashfs) komprimovanej, muj sestavenej ma 10.3MB (sysupgrade), z toho rootfs je 8.4MB ale obsahuje system o velikosti 24MB a mam v tom treba mam zmeny ze vyhodim dropbear a misto nej dam OpenSSH, vyhodim nepotrebne PPP, pridam nastroje+moduly pro pristup k USBFlash, nastroje/ovladace pro USB LTE modem, balicky: bash mc htop rsync diffutils etherwake +luci (ktere pri sestavovanem image neni vychozi)
protoze sem na serverech (i lokalu) zvyklej na byobu (ala tmux/screen), tak (uz na USBFlash) doinstalovavam i to, coz si totahne python (coz da par desitek MB) :-)