Zdravim predom sa ospravedlnujem ak som sa zaradil do zlej sekcie.
Mam hardisk 150GB na ktorom mam ubuntu 12.04 je rozdeleny na 4 particie(root,/home,SWAP,+windows).
Pred nedavnom som kupil novy 1T disk Seagate(SV35.5)- inspiroval som sa nedavnym citamim po foru ze ten disk je vcelku schopny. Oba disky su SATA.
Povodny disk je MBR novy je GTP chcel by som presunut cely linuxovy system na novy HDD a teda svoj stary 150GB HDD odstavit z prevadzky.
Na novom disku som pomocou parted vytvoril optimalizovane particie. Vytvoril som 4 particie stym ze som tak trocha pocital ze by som si mohol vytvorit particiu aj pre /boot.
Primarne je ale pre mna aby som particie zo stareho disku teda /root a /home preniesol na novy disk (WINDOWS neriesim).
V podstate som tuto cast uz aj spravil pomocou rsync respektive Grsync z prostredia LiveCD (nechal som zachovat skupiny, prava, cas, symlink/hardlink)
Mozno sa to dalo cele aplikovat na prikaz rsync -a /media/POVODNA_Particia/ /media/NOVA_Particia -je tak? (pretoze ja neviem ci tam este nejaky prepinac nechyba)
Dalej som myslel ze je treba editovat fstab kedze ubuntu pouziva UUID tak som si pomocou blkid upravil UUID aj fstab.
Ibaze co dalej? Vobec neviem ako to rozchodit je mi jasne ze treba rozbehat GRUB a zaznam do MBR uz som skusil par pokusov ale stymto by som naozaj potreboval pomoct.
Este dodam ze utilitu DD som nepouzil pretoze na starom disku nemam spravne zarovnanie velkosti a netusim ci by sa to neprenieslo aj do noveho disku. Zrejma ano ked je to bitova kopia alebo sa pletiem? Tak isto neviem ci dokaze sposobovat nejake problemy ze je disk GPT a nie MBR.
Je tu niekto ochotny kto ma s takym niecim skusenosti a pomoze mi? Dakujem