Zacal jsem s CB televizi merkur polozenou na kazetaku Tesla. Potom jsem mel 14" monitor umisteny kam se zrovna vesel (v poloze leziciho pilota F1 s krkem zkroucenym do urciteho uhlu jsem vydrzel obsluhovat PC dlouhe hodiny). Peak bylo rozlozeni s 3 displeji. Kruh se uzavira. Prosel jsem si bolestmi krcni patere, migrenami (mrchy se me drzi doted, ale lepsi se to), poridil ergo zidle, davam bacha na to jak sedim (v ramci moznosti, clovek se zapomene), hybu se a hlavne jsem zrusil tech vic displeju a mam jeden hlavni, na ktery koukam hezky zprima. Nejvetsi pakarna je "vyoseny" pohled, kdyz mam periferie na stredu. Koukat sikmo a psat na klavesnici, to je slusny zahul na krcni pater a dalsi. Neda se to ergonomicky poskladat, jediny setup s jednim optimalne velkym (tj vyloucit sirokouhle obludy apod) je vhodny. Na fyzioterapii, kde me davali do kupy, mi to vysvetlili s tim, ze pokud se chci brzo vratit, mam pokracovat v rezimu burzy (mnoho monitoru). Samozrejme, pokud je clovek rozumne mlady, zvladne vsechno, a naprosto chapu zvyseni produktivity na velke plose, ale je to neco za neco 😉 Btw a samozrejme dalsi faktory jako pohyb,fyzicka aktivita mimo komp, prestavky, to hraje roli take.
(Ted cekam ten obrazek s palcem nahore "ok boomer" a nerusene pokracovani v dalsi diskuzi 😀)