Doporučte firmu pro natažení ethernetové kabeláže

Re:Doporučte firmu pro natažení ethernetové kabeláže
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 15:35:22 »
Takové harakiri doma? Asi sotva. Jinak na místě je především to, že není třeba vše zbytečně komplikovat, když už je to jak je.
...

Vize dobra, ale dokud optika nebude mit POE, tak se hodi jen v relativne malem poctu use case...

Není žádné „kromě toho“, tak nemudruj v roli nejvyššího soudce. Osobně jsem si natahal do každé místnosti 4x CAT6A. Do každé kabelové chráničky, lišty, cesty, lišty … jsem si hezky pěkně udělal rezervu a také přípravu pro protažení dalšího vodiče. Část jde zdí pro běžné zásuvky a hlavice termostatů, zbylé jsou tažené podhledy v lištách a malá část vede podlahovou lištou (podle potřeby). A protože jsem profesionálně deformovaný „když už, tak pořádně“, všechny vodiče jsou označené, ukončené s návlečky a zanesené do schématu. Červený okruh slouží v protipožární úpravě obsluhuje veškeré senzory u kterých chci, aby fungovali i v případě mimořádné události. Podobně to mám s nouzovým osvětlením, které netahám běžnou CYKY-J, ale Prafladurem. Zkrátka jsem se při kompletní rekonstrukci pořádně vyřádil.

Jak to celé funguje se rozebíralo zde: https://forum.root.cz/index.php?topic=28557.15

Legenda:
1. světle šedý … hlavice topení
2. tmavě šedý … nezávislé termostaty a řízení
3. zelený … zálohovaná pro kamerový systém
4. červený v protipožárním provedení pro klíčové senzory a ovládání B2CA-1S1A,D1,A1
5. černý … LAN
6. fialový … příprava pro senzory HA
7. žlutý … ovládání elektromechanického odstavení hlavního uzávěru plynu

Nikdy nevíš jak to chce, plánuje, potřebuje, tak nedělej své závěry o tom, jak co má vypadat.
Natahej si co chceš, to je tvoje věc. Za pár let nepochybně zjistíš, že ty svoje super-hyper nehořlavý omalovánkový kabely jsou akorát do koše, když se koncový zařízení začnou připojovat přes optiku. A můžeš začít znovu :D