Zobrazení obsahu terminálu v jiném terminálu na stejném stroji

peekaa

• 131
    • Zobrazit profil
Pustil jsem v debian s gnome dist-upgrade, nevypnul jsem spořič, několikrát jsem se po ztmavení obrazovky ještě přihlásil a viděl jsem, jak aktualizace polračuje, ale asi ve 20% instalace se mi již nejde přihlásit - asi se aktualizovala komponenta přihlášení a ten dočasně nefunguje. Přes Alt+F3 se dokáži přepnout na jiný terminál a přihlásit se tam, dokáži tam pustit top, takže víceméně vidím, že aktualizace jede (a slysím i HDD jak chroupe). Ale rád bych viděl přímo obsah toho terminálu pod gnome, jak tam aktualizace probíhá řádek po řádku - taky kdyby se na něco ptala....

Díky moc.

mhepp

• 195
    • Zobrazit profil
Re:Zobrazení obsahu terminálu v jiném terminálu na stejném stroji
« Odpověď #1 kdy: 01. 11. 2025, 20:38:47 »
Zkus reptyr. Ten přehodí běžící proces na současný terminál. Jen neví, co už je na obrazovce vypsané. Ale CTRL+L by mohlo pomoci, pokud to třeba čeká na potvrzení něčeho.

RDa

• 3 114
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01. 11. 2025, 20:44:17 »
Takove aktualizacni veci zasadne poustet ve screenu.

Ale chapu ty potize.. posledne se me neco aktualizovalo, a jak mam ve zvyku Ctrl+Alt+L .. jako lock screen, tak po navratu z jidla napisu heslo.. nejde. Znova.. nejde. Neni videt prepinac klavesnice. A pak to po par pokusech napsalo.. account locked for 15 min. Zkusim SSH od vedle.. taky stejny timeout. Ctrl+Alt+1, login jako root, reboot.

peekaa

• 131
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01. 11. 2025, 20:55:33 »
Tak zhruba po půl hodině se mi podařilo přihlásit - zrovna se tam instalace ptala jestli zachovat unnatended-upgrades konfigurační soubor....