Nevim kde berete jistotu, ze odpoved prijde od UPC(dump jsem zde nevidel), vy asi nemate moc zkusenosti s realnym provozem, ze...
Dump zde
byl. Vy se v reálném provozu běžně setkáváte s tím, že máte v síti neznámý DHCP server, a ten vám vrací platnou veřejnou IP adresu ze správného segmentu sítě UPC?
Já tedy v před-předchozím příspěvku žádné sebejisté tvrzení o chybě v konfiguraci VLAN nepozoruji, jen samé dotazy (Vy tam, pane Jirsáku, vidíte něco jiného?)
To byla reakce na komentáře uživatel ByCzech.
Mimochodem, v příspěvku #5 se uvádí "Co to udela, kdyz vyhodite switch z cesty? >>> To samozrejme funguje, ...".
Já teda v tom příspěvku vidím něco jiného:
Co to udela, kdyz vyhodite switch z cesty?
To samozrejme funguje, teda na jinem stroji s naklonovanou stejnou MAC, jinak diky trunku primo vyhodit z cesty ten switch samozrejme nejde :-(
Jestliže to bez switche chodí a s ním ne, i já bych začal hledáním problému v něm nebo v jeho okolí
S tím by se dalo souhlasit, pokud by to bez switche opravdu fungovalo. Já jsem zatím zaznamenal jenom to, že to funguje, pokud se místo toho počítače s Debianem dá jiný počítač se stejnou MAC adresou. Tedy bych hledal problém v konfiguraci toho Debianu.
VLANy si o to říkají
A to by mne právě zajímalo, jak. VLAN by mohla způsobit, že neodejde požadavek, nebo že se „ztratí“ odpověď. Ale jak by VLAN mohla způsobit změnu požadavku nebo odpovědi?
Je to Cisco, kde se konfigurovat řada věcí (viz třeba dhcp snooping), nebo také zapnout debugging
Jistě. Ale zdaleka ne vše, co jde na Ciscu konfigurovat, je VLAN.