Nestejná rychlost kurzoru při stejném nastavení na myši

Na myši mě štve jedna věc. Ve windows 10.V windoze mám nastavenou citlivost myši ovládacích panelech a roky jsem na to nechmátl. Myš má nastavení úrovní citlivosti, a přímo vidím, který stupeň (bohužel výrobce dokázal vytřískat celé 4 stavy z 2^3 stavů při třech diodách, ale chápu, že nooby by považovaly kód 010 nebo 101 za nedefinovaný a udělalo by jim to v hlavně PARSE_ERROR). Ale to byla odbočka , i ty čtyři stačí.

Z nějakého důvodu se ale stane, že někdy ten kurzor jezdí reálně rychleji než jindy a teď nemyslím akceleraci. Obvykle po probuzení počítače nebo nějaké "prudké " změně.  Nebo když se uspí monitor (periferie se neuspí) Aby mi myš jezdila , jak jsem zvyklý, tak musím jeden stupeň ubrat... Ani v tom není nic jiného, že bych přepnul na jiný profil myši (doprovodný sw nemám žádný) nebo bych v ní byl prach nebo měnil počet/rozlišení/škálování monitoru. Možná to ani s uspáním nesouvisí. Nepřišel jsem na to ,kdy se to zrychlí

čím to, proč, windows tomu kurzoru někdy přitopí pod kotlem?
« Poslední změna: 17. 03. 2025, 16:43:38 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »

Karmelos

• 1 156
    • Zobrazit profil
Re:Nestejná rychlost kurzoru při stejném nastavení na myši
« Odpověď #1 kdy: 17. 03. 2025, 18:13:52 »
moje věštecká koule mi hlásí, že máš šitoidní myš. prej si máš koupit pořádnou, od logitechu, nebo od razeru, ty maj vlastní software na nastavování dpi.  a pamatuj, jedině kvalitní, závodní, neboli herní myš je na windows zárukou zachování zdravého rozumu i života bez karpálních problémů.
Gréta je nejlepší.

hknmtt

• 250
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2025, 21:16:31 »
na 99% sa ti prepina DPI priamo v myske. senzory maju dnes niekolko nastaveni, tie ovplyvnuju "rychlost". vecsinou ma taka myska hw tlacidlo ale niektore mozu mat sw.

« Odpověď #3 kdy: 19. 03. 2025, 16:29:07 »
S necim podobnym jsem se setkal u Lenovo Bluetooth mysi.

Behem pouzivani se zpomali kurzor (jako kdyby se zmensilo DPI) a opravi se to vypnutim a zapnutim mysi.

Nepomuze prepnuti DPI profilu primo na mysi, mys ma 3 profily a pokud je proklikam zase na ten konkretni co pouzivam, tak je ten problem porad stejny, kurzor je pomalejsi nez normalne.

Takze letela do kose.
A potom jsem zjistil ze to dela asi kazda Lenovo bluetooth mys, uz mam 3. :D

Ale muze to byt cimkoliv, i Widlema nebo ovladacema. Na Linuxu si uz nepamatuju, jestli to dela nebo ne.
« Poslední změna: 19. 03. 2025, 16:32:47 od XXX_Sam_XXX »

« Odpověď #4 kdy: 19. 03. 2025, 16:39:42 »
Btw pokud mas Widle.

Mas vypnuty "Enhance pointer precision", zejo?

« Odpověď #5 kdy: 20. 03. 2025, 17:13:31 »
Karmelos, mám tebou schválenou značku, widle

Enhance &(precision) ...netušim, ale neměnil

Karmelos

• 1 156
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20. 03. 2025, 18:34:19 »
Předpokládám logitech, tedy zkusit nainstalovat logitech gaming software, pokud je myš alespoň trochu závodní a software ji podporuje, lze tím nastavovat dpi a přepínání pomocí tlačítek na myši k tomu určeným.

Pokud to je ale lowend myš a sw ji nepodporuje, tak se buď smířit s chováním nebo si koupit pořádnou... Jinou radu nemám :-(

Osobně už jiné než herní myši nepoužívám, pomalost, necitlivost kurzoru a bolest v zápěstí mě doháněly k šílenství.

(Mám hlavně razer, v práci logitech,  občas a4bloodtech nebo jaxe ten basmek menuje.)
Gréta je nejlepší.