Mám problém na WIndows 10, kde jsem mám spuštěno mnoho věcí, ale hra způsbila zdánlivý zásek. Zamrzl obraz, ale šel kurzor.
Zkusil jsem báječnou zkratku Win Shift B a od té dobu kurzor zmizel a nejdou ikonky klávesnice, které do té doby šly jako Caps lock. ale vypadá to že běží, po odpojení, zapojení kablu si opakovaně veme IP z DHCP, něco komunikuje přes UPNP,DLNA/8200/1900. Jde ho pingnout (kromě PC z jiného subnetu, což widle ignorují)
Nicméně: mám tam povolenou vzdálenou plochu. jsem schopen se připojit, ale zkoušel jsem zatím jen androidi afreeRDP a tam vidí animaci (čtvereček jakože ikona účtu/pod ním jméno.
Nedostal jsem se dál než za tu animovanou login screen (radši to posíšu: něco jako když po spuštění pc kde je víc userů kliknete na ten váš a po zadání hesla se ukáže název vašeho loginu spinner ,ještě než se ukáže plocha)
v první řadě chci zkusit sestřelit danou aplikaci(a vůbec podívat se co běží za procesy, jestli náhodou po vzoru linuxu když umřel parent, se vše ukončilo

)?
když se ale zkusím přihlásit v krátké době znovu(ta android appka nějak zlobí, nejde tlačítko zpět, nebo nejde ani klikat) tak se místo první popsané obrazovky (animace přihlašování s točícim kolečkem) ukáže něco jako Nyní není mžné se přihlásit, (asi jako že je právě aktivní určitý počet relací) s tlačtkem OK nebo rozumím.
dotazy:
-pomůže mi nějak režim Console login? (to jemožnost v androidu)
-
pokud to dobře chápu, vzdálená plocha funguje, že jsou dva režimy, něco jako VNC (možnost ovládat aktuální session, jako bych byl před PC) a druhý, že se přihlásím nanovo paraleně (defacto něco jako Ctrl Shift Alt Fx v linuxu, s drobným rozdílem že jde o textové konzole)
Kde zjistím a nastavím v widlích první nebo druhý režim?- tudíž bych se pak chtěl napojit na existující session, pokud nechcípla (což nevím)
-pomůže mi něco jako remote command ? to má taanrdoidí appka, ale asi to nic nedělá.
V RDP světě se nevyznám, poradíte, kde začít, ?