Poslední verze Mapy.cz pro Android zdarma

Karmelos

• 1 156
    • Zobrazit profil
Re:Poslední verze Mapy.cz pro Android zdarma
« Odpověď #15 kdy: 07. 02. 2025, 14:00:42 »
Výpaný je potřeba bojkotovat vždy, všude a jak jen to jde.
Tohle je služba co normální člověk potřebuje párkrát do roka, je zbytečný za to vyhazovat prachy.
Gréta je nejlepší.

Tonda

• 677
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07. 02. 2025, 14:32:19 »
To je že vyžadováno přihlášení a funkce jsou zpoplatněné je rozhodnutím autorů aplikace. Berte nebo nechte bejt. K dispozici jsou různé další mapy a navigace postavené na např. OSM, spousta z nich je zdarma. Když vám mapy.cz nyní nevyhovují, vyberte si jiné.
Teď zrovna vyšel na mobilmanii článek o Organic Maps, které jsou cíleně dělané tak aby byly zdarma, open source, bez reklam, bez přihlašování, bez sledování, bez sběru dat a s offline mapami bez omezení.

Tonda

• 677
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 07. 02. 2025, 15:07:04 »
Cvičně jsem si vyzkoušel, že není problém mít na mobilu dva profily (přes Shelter), na Seznamu dva účty a stáhnout si dvě různé mapy - jdou i současně spustit, jen je v každé aplikaci jedna mapa a člověk se musí mezi aplikacemi přepínat.
Ale ono je to stejně jen řešení pro stav bez signálu a bez dat, jinak to pohraničí většinou stačí dotáhnout online do cache.
Ani není potřeba mít dva účty, mám mapy.cz na třech telefonech se stejným účtem a v jednom jsem sem místo Česka stáhl Slovensko a nijak to neprotestuje

« Odpověď #18 kdy: 07. 02. 2025, 16:53:41 »
Ano, dříve to tak nebylo, a klidně nám to může připadat nefér, ale takové si stanovili podmínky, takže buď je budeme dodržovat, nebo půjdeme jinam. Já taky toho nejsem fanda, ale to, že se mi podmínky softwaru nelíbí neznamená, že je budu obcházet.
Ale vsak v poradku, ja je pouzivam stale za podminek puvodnich a nic neobchazim. :-)

Nu a soupnuti neceho, co driv fungovalo zdarma, za paywall, je pratelska zadost o vypalne, kterezto vyhovet nehodlam.

Tuplem kdyz jde o veci, ktere jsou veskrze "pro zabavu" a ne "pro zisk", si muzou strcit nejake predplatne nekam a poradne hluboko... 

Takhle jsem poslal k sipku napred Adobe, potom DxO Optics a aktualne CaptureOne (puvodni cena trvale licence 60 EUR, tedka by radi 18 eur mesicne pri rocnim uvazku, nebo vice nez sestinasobek za trvalou licenci v aktualni verzi ... lol). Tak snad kuci v BlackMagicDesign budou mit rozumu dostatek... :-)

Teď zrovna vyšel na mobilmanii článek o Organic Maps, které jsou cíleně dělané tak aby byly zdarma, open source, bez reklam, bez přihlašování, bez sledování, bez sběru dat a s offline mapami bez omezení.
Oh, diky za echo, vypada to jako mnou o kousek vejs zminene Maps.me pred onim totalnim zprznenim, kterym za ta leta prosly...

Jsem zvedavej.

Tonda

• 677
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 07. 02. 2025, 17:40:59 »
Jo, Organic Maps je fork Maps.me

k3dAR

• 3 142
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 08. 02. 2025, 07:54:00 »
[...] Ostatne soudim, ze matlafouny zacnou byt jakztakz pouzitelne teprve ukoncenim podpory vyrobce, potazmo i od dodavatelu aplikaci, takze konecne nikdo nemeni ficury primo pod rukama, kdy je kazdej mesic neco jinak, a vsechno se hezky zakonzervuje. [...]
Ano, pouzitelne pro zneuzivace nezazaplatovanych bezpecnostich der ;-) Tyhle principialni"rady" ze nejlepsi je aktualizace vypnout, mozna vychazej z nejakych spatnejch zkusenosti, ale jsou postavene na palici...

[...] Nejde o 250 peněz, ale o to, komu je platím. Kdyby stejnou apku vyvíjel Klub českých turistů, nemám s tím problém, ale Lukašenkovi ani korunu. [...]
Tohle je dost pokrytecke, nedas mu ani korunu, ale zadarmo "jeho" produkt bys problem pouzivat nemel???

No, i ty peníze mohou být problém, protože to máte 249 za mapy, X za Office, Y za Youtube Premium, Z za Netflix, HBO, [...]
No tak si neplat Office, Youtube Premium, Netflix, HBO, nebo pokud platis tak asi proto ze to chces vyuzivat...
To je jak si stezovat, ze 2.5Kc za housku je sice malo, ale to mas pak X za maslo, Y za parek, Z za horcici, takze by melo bych pochopitelne ze chces to pecivo ziskat nejak zadarmo :-)

« Odpověď #21 kdy: 08. 02. 2025, 12:13:15 »
Nu a soupnuti neceho, co driv fungovalo zdarma, za paywall, je pratelska zadost o vypalne, kterezto vyhovet nehodlam.

Jakože autor když něco vytvoří a uvolní to nejdříve zdarma je povinen vám do smrti poskytovat podporu a svou práci za vaše hezké oči? Struktura vašeho myšlení by mě fakt zajímala. To musí být slušná patologie.

Tuplem kdyz jde o veci, ktere jsou veskrze "pro zabavu" a ne "pro zisk", si muzou strcit nejake predplatne nekam a poradne hluboko... 

To je na nich a na vás. Oni nabízí, vy buď berte nebo neberte. Normální trh.

« Odpověď #22 kdy: 08. 02. 2025, 19:07:41 »
Však spousta lidí nebere. :-)

« Odpověď #23 kdy: 08. 02. 2025, 19:09:47 »
No, i ty peníze mohou být problém, protože to máte 249 za mapy, X za Office, Y za Youtube Premium, Z za Netflix, HBO, ... ideálně ke každé službě jejich speciální účet, všude uložená karta, protože jinak se člověk ze zprávy předplatných expirujících v rozdílné termíny posere. To pak člověk v emailu nečtě nic jiného, než informace o změně TOS té či oné služby, řeší kde komu zase unikla data, kdo byl hacknut, kde expiruje heslo, kdo se s kým spojil a kdo naopak krachuje a je potřeba shánět něco jiného, migrovat, zálohovat,...

Vzhledem k tomu, že všechno, co jste vyjmenoval jsou věci zcela zbytné si to nemusíte platit. Před dvaceti lety byste si neplatil nic z toho protože ty služby prostě nikdo nenabízel, takže stěžovat si, že to taky stojí peníze je trochu pošetilé.

Mít aktuální mapy je dnes naprosto klíčové, pokud třeba jezdíte autem, protože se budují obchvaty, přeložky a dálnice, takže tam, kde bylo dřív křížení nějakých silnic, je dnes mimoúrovňová křižovatka, nebo nic.

"Naprosto klíčové"? To zase nepřehánějte. Hodí se to. Ale řekl bych, že se docela dobře obejdete i bez toho.

« Odpověď #24 kdy: 08. 02. 2025, 19:12:17 »
Uhm, v aute snad i sebevic zaprelej odpurce Googlu, kterymzto jsem i ja, pouziva Waze, protoze hlaseni o pomahacich a kradarech jsou proste k nezaplaceni. :-)

Já osobně Waze nepoužívám protože jako navigace stojí tradičně za nic a nic se na tom nezměnilo, předpisy neporušuju takže že někde loví je mi osobně jedno, databázi radarů mám jak v jiných navigacích tak ve firmwaru autokamery a potřebuji ji hlavně proto, abych někde na sedmdestáce nejel sedmdesát pět a pak se po mě nějaký úředník nevozil. Docela by mě tedy zajímalo, co přesně na tom spatřujete k "nezaplacení".

« Odpověď #25 kdy: 08. 02. 2025, 19:14:45 »
Vida, tak poslední verze aplikace není schopná určit ani mou aktualní polohu, tak to to tedy kluci fakt vylepšili, nebo je to taky za poplatek? :-D

Waze nepotřebuji, stacionární radary a úseková měření znají třeba i mapy.cz.

« Odpověď #26 kdy: 08. 02. 2025, 21:33:48 »
Ano, pouzitelne pro zneuzivace nezazaplatovanych bezpecnostich der ;-) Tyhle principialni"rady" ze nejlepsi je aktualizace vypnout, mozna vychazej z nejakych spatnejch zkusenosti, ale jsou postavene na palici...
Ja jsem proste konzerva. Jakmile je neco ve stavu, kdy to vyhovuje, jsem spokojenej jak zelva a pokud neni opravdu padnej duvod ke zmene, tak proc do toho vrtat. Tezko si vzpomenu, kdy naposledy jsem si u nejake aktualizace rekl - konecne, tahle ficura mi tu celej cas chybela.

Me zkusenosti jsou spis takove, ze na neco fajn se postupne pribali balast sem, nechtena ficura tam, predelani toho a oneho, prestehovani drive dostupnych uzitecnych ficur za paywall, zpraseni vykonu, ze najednou nestaci zelezo...

Pokud jsou tve zkusenosti odlisne - skvele. Necht ti nove aktualizace prinasi jen a pouze zlepsovaky a zvyseni vykonu. Zcela uprimne.

Jakože autor když něco vytvoří a uvolní to nejdříve zdarma je povinen vám do smrti poskytovat podporu a svou práci za vaše hezké oči? Struktura vašeho myšlení by mě fakt zajímala. To musí být slušná patologie.
Kurz kreativniho cteni?
Nekdo neco vytvori a uvolni zdarma, cajk, neni ani prvni, ani posledni.
Podpory a aktualizaci se nikdo moc aktivne nedovolava, akorat BFU maji aktivni automaticke aktualizace.

Vytvorit neco zdarma, dat to do obehu zdarma, spolehat na to, ze vetsina lidi ma automaticke aktualizace a hned tak prejde na novou vylepsenou verzi s vylepsenym monetizacnim schematem, je sice z obchodniho hlediska mozna funkcni, z hlediska vyssiho principu mravniho bych si vsak dovolil nejakou tu namitku.
Samozrejme bych nic nenamital v pripade "noveho produktu" Mapy 2.0, ktery je uplne novy a zcela zasadne vylepseny, takze si jiste radi zaplatite...

Ostatne jsem rad, ze si uz delsi dobu delam svuj archiv ruznych veci, co stahnu, v ruznych verzich. Vetsinou k nicemu, ale obcas i uzitecne. Vizte treba, kterak MS v desitkach podporoval ReFS v beznych Pro, az v 1709 sebral moznost ReFS oddil vytvorit a presunul to do nove, premiove edice Windows 10 Pro for Workstations. Uplne ze stejnyho soudku. Takze hezky ISO se 1703 a jedeme z vesela vytvaret partysny az do aleluja, protoze tam to jeste slo. (Podpora ReFS z novejsich edici sebrana nebyla, pouze moznost partysny s timto FS vytvaret.)

Já osobně Waze nepoužívám protože jako navigace stojí tradičně za nic a nic se na tom nezměnilo, předpisy neporušuju takže že někde loví je mi osobně jedno, databázi radarů mám jak v jiných navigacích tak ve firmwaru autokamery a potřebuji ji hlavně proto, abych někde na sedmdestáce nejel sedmdesát pět a pak se po mě nějaký úředník nevozil. Docela by mě tedy zajímalo, co přesně na tom spatřujete k "nezaplacení".
Predpisy neporusuju, ale kdyby naaahodou nekde 75 na 70 ... Rozumim, mrk mrk :-)

Mne se Waze jako navigace po Evrope, jakoz i po Praze, osvedcila suverenne nejlip. Komunita v CR je docela velka a funguje to dobre. Tedy, s Waze jezdim i cesty, ktere jinak znam jako sve boty. Ne proto, abych nezabloudil, nybrz kvuli vcasnymu infu o zasperovane dalnici, nebo o kamionu zaseknutym pod podjezdem (coz tu v nasich koncinach byva plus minus kazdej druhej tyden), coz dokaze usetrit spoustu casu.

Jezdim celkem casto do Nemecka a tam policajti fungujou trosku jinak. Typicky se tu v nasich koncinach kradar schova nekam do skarpy a kousek dal pak chytaji najisto. Vetsinou u rizikovych mist se snizenim rychlosti, obcas ale i v totalnich pastech, kde i sami policajti v neoznacenych autech bez diskoteky leti 140 na 100...

nula

• 103
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 09. 02. 2025, 10:11:32 »
Pro iOS: 6.44.2

Nejde o 250 peněz, ale o to, komu je platím. Kdyby stejnou apku vyvíjel Klub českých turistů, nemám s tím problém, ale Lukašenkovi ani korunu.

Offline mapy jsou offline od toho, aby fungovaly i bez backendu.
V mapách byly dřív i otvírací doby obžerstvoven při cestě + tel kontakt, s každým rokem je to víc a víc ořezaný.

Taky zkouším OSM jako budoucí náhradu.

Muzes mi vysvetlit, co je to za imbecilni logiku? Proc chces pouzivat vyrobek od X, ale odmitas mu platit, ale kdyby to stejne vyrobil Y, tak mu platit budes?

A ne ze by ti ten X tak vadil, protoze dokud ti to daval zadaco, tak sis rochnil.

Ale kdyz za to chce drobnou almuznu, protoze na tom nekdo ustavicne musi makat a provozovat to, tak to uz je prilis velka drzost?

Jsi vubec normalni?

Odstehuj se do KLDR, tam ten komunismus, ktery si predstavujes jeste "funguje". Sice jim tam ryzi musi sypat i cinani, aby nezdechli hlady, ale jo... tam se ti bude libit.

« Odpověď #28 kdy: 09. 02. 2025, 11:50:05 »
Predpisy neporusuju, ale kdyby naaahodou nekde 75 na 70 ... Rozumim, mrk mrk :-)

Předpisy úmyslně neporušuju. Vám se nikdy nestalo, že když plynule dobržďujete na změnu rychlosti, na cílovou rychlost se dostanete sto metrů za značkou protože je to označeno hloupě a dupat na brzdu je nesmysl?

Ne proto, abych nezabloudil, nybrz kvuli vcasnymu infu o zasperovane dalnici, nebo o kamionu zaseknutym pod podjezdem (coz tu v nasich koncinach byva plus minus kazdej druhej tyden), coz dokaze usetrit spoustu casu.

Dnes už tohle zvládají i jiné navigace. A to navigace mnohokrát a mnohokrát lepší. Doba se přeci jen celkem posunula.

« Odpověď #29 kdy: 09. 02. 2025, 13:34:23 »
A zrovna:
- Budou tam stát policajti
- Budou chtít řešit mírné překročení rychlosti
-- Protože:
-- Měří tam, kde je malý provoz, takže jsou rádi, že někdo vůbec jede
-- Nevidí, že zpomaluji
-- Všichni ostatní zrovna jedou slušně, dodržují rychlost, jsou připoutáni, nemají v ruce telefon,...

A když bude všechno tohle splněno, dostanu pár stovek pokutu, a svět se točí dál.