Univerzální židle

Re:Univerzální židle
« Odpověď #30 kdy: 28. 01. 2025, 09:15:23 »
Citace
To samo o sobě nic moc neříká. Nějaké Herman Miller ve velkém kdysi nakoupil jeden brněnský IT korporát, a sedělo se mi na tom blbě. Steelcase jsem zas v jiném... Ono to dost možná bude v těchto případech spíš o tom, kdo se s kým zná, jestli někdo z rozhodujících lidí má ke konkrétní značce averzi, nebo jestli nějaký prodejce té které značky potřeboval nutně udělat větší objem a sáhli si do marží. Než jestli je ta která židle lepší, než jiné.
Je Herman Miller opravdu tak cool a kvalitní značka, že o ní v poslední době všichni mluví?

Tak ona je cool celou dobu, jen se konecne nejake povedomi dostava i k nam do kotliny.

Drive to tu bylo jen v nadnarodnich korporacich, a vetsinu lidi ani nezajimalo, na cem tam sedi. Ale doba se meni.

Kdyz se podivas, tak snad v 80 % americkych filmech, kde je nejaky kancl ci pracovni misto, je Aeron. Otazka zni, jestli je to product placement, nebo to tam berou jako standard, jako nejaky obycejny stul..

k0k0t

« Odpověď #31 kdy: 28. 01. 2025, 09:31:45 »
https://www.simply-ergonomic.co.uk/office/rh-logic-300-medium-back-ergonomic-office-chair/

Tiez sa divim ze RH logic zatial nikdo nespomenul.
Mal som 400vkovu radu cca 10rokov potom som ju posunul v rodine dalej. Vyborna bola, ale presiel som na HM Mirra hlavne kvoli sietovanemu sedaku. Mam asi 5rokov sedak bude potrebovat vymenit ale inak nad zmenou znacky neuvazujem.
Ikea markus som mal asi mesiac a predal som, slepa ulicka.

« Odpověď #32 kdy: 30. 01. 2025, 00:26:51 »
Můžu doporučit HermanMiller COSM. Je to samozřejmě drahé jak prase, ale měli jsme to v práci a po dvou týdnech mi došlo že si to budu muset koupit domu. Mám jí už skoro čtyři roky a naprostá spokojenost.

Ten rám je nějaká divná sofistikovanost co se zvláštně prohne, funguje to dost jinak než by člověk čekal z těch obrázků.

« Odpověď #33 kdy: 10. 02. 2025, 10:33:34 »
řeším žídle - pro děti. HermanMiller Aeron je super, ale násobení je svinstvo a navíc v tom nebudou rozhodně trávit 8*5 hodin týdně (základní škola, resp. střední).
Vyzkoušeli jsme Ikea Styrspel - dětem vyhovuje, mě při vyzkoušení v prodejně přišel též OK, ale vnímám že je s ním hodně lidí nespokojených - v obchodě OK, po nějaké době doma si stěžují na velké nepohodlí jak v oblasti zad, tak i tam, kde záda přestávají mít své slušné jméno  :-)
Je tu někdo, kdo je s touto židlí (IKEA Styrspel) spokojen? A případně byly by nějaké konkrétní námitky v čem je problém?
Děti jsou váhově pod pytel cementu (50kg), výška mezi 160-170cm, uvítám i jiné doporučení, díky

Karmelos

• 1 128
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 10. 02. 2025, 11:44:28 »
řeším žídle - pro děti. HermanMiller Aeron je super, ale násobení je svinstvo a navíc v tom nebudou rozhodně trávit 8*5 hodin týdně (základní škola, resp. střední).
Vyzkoušeli jsme Ikea Styrspel - dětem vyhovuje, mě při vyzkoušení v prodejně přišel též OK, ale vnímám že je s ním hodně lidí nespokojených - v obchodě OK, po nějaké době doma si stěžují na velké nepohodlí jak v oblasti zad, tak i tam, kde záda přestávají mít své slušné jméno  :-)
Je tu někdo, kdo je s touto židlí (IKEA Styrspel) spokojen? A případně byly by nějaké konkrétní námitky v čem je problém?
Děti jsou váhově pod pytel cementu (50kg), výška mezi 160-170cm, uvítám i jiné doporučení, díky

Tak za mě jestli chceš dětem způsobit problém se zádama, kup jim gaming chair.  Děti mají mít nejlépe pevnou židli, s tvrdou zádovou opěrkou a minimálním posltrováním. Ale hlavně mají mít správně ergonomicky pozes - buď nízko i se stolem anebo s podložkou pod nohama, aby měli správně ohnutý kolena a seděli rovně a správně přisunutý u správně vysokýho stolu s monitorem ve správné výši, vzdálenosti, správné osvětlení, atak dále...  Jakákoliv zbytečná opěrka (zad) jim jenom oslabuje vnitřní svalstvo a to potom způsobuje bolesti i třeba vývojové vady páteře a zad.
Gréta je nejlepší.

hknmtt

• 220
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 10. 02. 2025, 12:34:04 »
Je tu někdo, kdo je s touto židlí (IKEA Styrspel) spokojen?

Mam ju rok, som velmi spokojny. Mozno na co si ludia stazuju je tvrdost, lebo je to siet takze musi byt napnuta a je teda tuhsia. Ale osobne nemam problem a som za pc od rana do vecera, kazdy den. Je perfektna? Nie, ale za 100€ splna 90% toho co by som chcel. Navyse je to celokovova konstrukcia, to vydrzi aj dekadu, bez problemov. A povrch sietoviny je velmi prijemny. Skusal som predtym jednu z alzy a ta sietovina bola strasne gumova, proti smykaniu, toto je ako zamatove. Uplne iny level. Jedine na co treba mysliet su tie jebnute ikea kolieska, treba z nich vyrezat nozom tie brzdy. Na youtube su navody.
« Poslední změna: 10. 02. 2025, 12:36:03 od hknmtt »

« Odpověď #36 kdy: 11. 02. 2025, 11:34:01 »
V práci mám už 12 let židli Sirius Q24 a 8 let už ji mám i doma, protože se mi na ní dobře sedí. Cena není nejnižší, ale předchozí zkušenosti mi ukázaly, že na sezení šetřit fakt nemám.
https://www.nabytekdudycha.cz/kancelarske-kreslo--km-11-full-mesh--cerna-sirius-q24/

« Odpověď #37 kdy: 11. 02. 2025, 20:02:43 »
V minulé práci jsem měl Sidiz T50 a sedělo se mi na ní dobře. V současné práci mám Sidiz T50 a sedí se mi na ní dobře :-) Rozvalit se na tom taky docela dá.