Aby som upresnil svoju situaciu, mal som tak asi urobit hned na zaciatku. Vystudoval som automatizaciu na strojnickej fakulte. Hned po skole som vsak zacal mat zdravotne problemy, ktorych liecba si zaberie este aspon rok. Chcem tento cas produktivne vyuzit, chcem zvysit svoje sance na najdenie si zamestnania, chcem sa co najviac naucit. Avsak vaham, ktorym smerom upriamit svoje sily.
Zvazujem karieru PLC programatora, kedze sme mali vyuku na VS, preto som zalozil tuto diskusiu. Len vzhladom na to, ze som gymnazista a nasledne strojny inzinier, tak mam pocit, ze mi chyba elektrotechnicky background. A niekde som cital, ze zamestnavatelia v automatizacii uprednostnuju elektrotechnikov, co zda sa potvrdzuju aj vase slova. Tak ci sa mi tie moje snahy vobec vyplatia. Nechcem plytvat casom, ktory by som inak mohol venovat niecomu inemu(na VS sme mali napriklad aj programovanie v C). Je tazke sa tu elektrotechniku doucit ? Co vsetko by som mal vediet ?
Nejake skusenosti s programovanim PLC uz mam z vysokej skoly. Robili sme hardwareovu konfiguraciu, mam znalosti logickych obvodov(kombinacne i sekvencne), ale citim, ze je este mnoho toho, co neviem.
Dakujem vam za vase skusenosti. Zistujem, co sa da.