Je to tak, osobně bych dal přednost tomu, kdyby se vaření koček zaživa praktikovalo jen v Číně a Vietnamu, obřezávání žen jen v Subsahraské africe, podřezávání koní jen v Arábii, stejně jako vraždy ze cti a všechny tyhle věci okolo. Ano, bych bych raději, kdyby Evropa zůstala taková, jaká byla celá staletí. No, nevyšlo mi to, partaj co jsem volil je pro multikulturalismus.
Demokraticky zvolení zástupci vlády, lidé, které jsme si všichni dobrovolně zvolili, rozhodli, že se to bude dít i nu nás.
Proto musíme být daleko tolerantnější.
Všichni a to kolektivně - jsme se pro to rozhodli u voleb, včetně těch, co tam nešli, protože nedat hlas je mlčení a mlčení znamená souhlas, možná ne zrovna nadšený, ale už celé věky platný souhlas.
Takže až kamarád příště půjde strčit živou kočku do hrnce s vařící vodou, povzdechnu si, ale pak se pokusím o úsměv, překonám odpor a ochutnám. Možná že ty jejich způsoby jsou lepší, než ty naše.
Co já vím, co když je lepší se místo klanění se úřednici na úřadě prostě zmlátit, znásilnit nebo jí vyhrožovat zapálením baráku?
Možná to tak má být.
Kdo ví.