Můžete trochu lépe rozvést ty důvody? Jedna z věcí, které jsou mi na freeBSD sympatické je právě to, že se to již moc nevyvíjí.
No, k tomu vyvíjení/nevyvíjení bych poznamenal toto:
Trochu se hrabu v programovaní jaderných modulů a device driverů. Protože fušuji do telekomunikací, mám Asterisk a DAHDI. Když jsem se snažil vytvořit vývojové a testovací prostředí, kde bych tytéž věci dělal na BSD i Linuxu (mj. studium jak a proč ty věci fungují), potřeboval jsem zvolit správnou verzi DAHDI, která bude stejná v obou systémech. To abych prostudoval v čem spočívá portace DAHDI z Linuxu na FreeBSD.
V Linuxu jsem zkoušel spoustu verzí DAHDI a spoustu verzí kernelu, resp. různých dister s nějakou specifickou verzí kernelu.
No, jak to říct, prostě v kernel API Linuxu je neskutečný bo*del. Občas se změní jméno nějaké funkce, nějaká funkce je nahrazená jinou, u funkce se změní počet a pořadí parametrů...
Snažil jsem se použít kernel řady 4, ale to se prostě nedalo. Takže teď mám obstarožní Centos 6 s kernelem 2.6 a tam jsem schopen dělat, co potřebuji.
Ve FreeBSD jsou věci, cca od verze 9, pořád stejně. A předtím to tak bylo do verze 8.