Přehozený režim tlačítek myši

ivo

Přehozený režim tlačítek myši
« kdy: 04. 07. 2016, 17:58:41 »
Ahoj,
prosím o radu jak vrátit myš do správného režimu tlačítek.
Zničeho nic se mi přehodil režim a nevím jak to vrátit zpět..
Nutná aktualizace ovladačů, když v nastavení myši je to ok?
děkuji, s pozdravem
ivo
« Poslední změna: 04. 07. 2016, 20:24:57 od Roman Bořánek »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:přehozený režim tlačítek myši
« Odpověď #1 kdy: 04. 07. 2016, 18:45:02 »
Chyba je zpusobena nedostatkem syra, popriad nevhodnym druhem syra.

Pokud chcete nejakou jinou odpoved, napiste o jaky se jdna system, jaka je to mys atd, detaily nesetrete, vypravejte a prehanejte.

Sten

Re:přehozený režim tlačítek myši
« Odpověď #2 kdy: 04. 07. 2016, 18:55:00 »
Tohle se jmenuje nastavení myši pro leváky. V nastavení systému (kde přesně záleží na vašem systému) stačí vypnout či přepnout na nastavení pro praváky.

nobody(ten pravej)

Re:Přehozený režim tlačítek myši
« Odpověď #3 kdy: 06. 07. 2016, 16:10:44 »
a kursor se ti hejbe spravne? ja jen jestli nemas mys otocenou ocaskem k sobe, to pak tlacitka reaguji najednou obracene bez toho aby si neco nastavoval ;)

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 06. 07. 2016, 16:46:15 »
ja jen jestli nemas mys otocenou ocaskem k sobe

;D :D ;D :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 07. 2016, 16:53:21 »
Se nesmejte, znam zenskou, ktera presne takto mys pouziva. Tlacitka macka zapestim. Schvalne si nekdy zkuste, jak vam to pujde.

Jenda

« Odpověď #6 kdy: 06. 07. 2016, 18:46:06 »
Tady jsou zase všichni chytrý jak rádio.

Pomocí "xinput list" si zjisti ID své myši.

Pomocí "xinput set-button-map tvoje_ID 1 2 3 4 5 2 2 2 2" si nastav button map, jaký ti vyhovuje. Já mám třeba tento, což udělá prostřední tlačítko z postranních tlačítek.

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 06. 07. 2016, 19:01:52 »
Ano, a pomocí xinput to bude ručně přenastavovat po každém přihlášení, event. pokaždé, kdy mu to nějaké grafické klikadlo, kde si něco domrvil, nastaví zase zpátky. No, tomu říkám řešení jak stehno.  ::)

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 06. 07. 2016, 20:29:39 »
Já to mám v init skriptu desktopového prostředí (ve skutečnosti je to ještě složitější, protože mám notebook, tak detekuju připojení a odpojení myši a klávesnice a podle toho automaticky nastavuju klávesovou mapu a myš) a žádné klikadlo mi do toho nekecá…

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06. 07. 2016, 21:06:05 »
Nevim, co tu resite nejaky xinput. On nekde napsal, ze ma X-windows? Nenapsal a na diskusi zretelne sere, tak na to serte take.

JardaA

« Odpověď #10 kdy: 06. 07. 2016, 21:18:22 »
Se nesmejte, znam zenskou, ktera presne takto mys pouziva. Tlacitka macka zapestim. Schvalne si nekdy zkuste, jak vam to pujde.

Nebyla ona na vojně u spojařů? Totiž každý zkušený radista ví, že se při telegrafování neklofe do klíče ukazovákem, alébrž že se hmatník klíče drží palcem, ukazovákem a prostředníkem (obdoba trojhmatu, srovnej Ctrl+Alt+Del) a značky se vytváří "propérováváním" zápěstí (sic!). Jedině tak se dá se stanicí dlouhodobě pracovati, potvrdí radioamatéři (a říkal i můj strýc, který to znal z wehrmachtu).

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 06. 07. 2016, 22:22:43 »
Nevim, co tu resite nejaky xinput. On nekde napsal, ze ma X-windows? Nenapsal a na diskusi zretelne sere, tak na to serte take.
Je na linuxovém serveru a řekl bych, že naprostá většina uživatelů Linuxu používá Xka.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06. 07. 2016, 22:33:35 »

Je na linuxovém serveru a řekl bych, že naprostá většina uživatelů Linuxu používá Xka.

Internet Info Root.cz (www.root.cz)
informace nejen ze světa Linuxu. ISSN 1212-8309

Muze tedy mit i Widle a na Rootu to neni ilegalni. Krome toho mys s vice tlacitky muze mit i na Macu a ani tam neni X. BTW, ze se nekomu preklopi tlacitka na mysi, tak to bych cekal spis na Widlich, na Linuxu na to kolikrat ani neni klikatko, aby si to clovek omylem naklikal.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06. 07. 2016, 22:38:01 »

Nebyla ona na vojně u spojařů? Totiž každý zkušený radista ví, že se při telegrafování neklofe do klíče ukazovákem, alébrž že se hmatník klíče drží palcem, ukazovákem a prostředníkem (obdoba trojhmatu, srovnej Ctrl+Alt+Del) a značky se vytváří "propérováváním" zápěstí (sic!). Jedině tak se dá se stanicí dlouhodobě pracovati, potvrdí radioamatéři (a říkal i můj strýc, který to znal z wehrmachtu).

To asi ne. Je to Nemka, ne izraelska Zidovka, aby musela na vojnu. Ve Wehrmachtu nebyla, na to je moc mlada. A jak znam jeji nazory, na vojnu by ji nedostali ani traktorem. Ostatne i nejstarsi Nemka, kterou zam, byla akorat v Hitlerjugend, ty z Wehrmachtu uz asi vetsinou vymrely.

« Odpověď #14 kdy: 08. 07. 2016, 18:31:54 »

:) to je zaujimave... teraz som si to skusil a nieje to zle... a ma prehodene aj osi pohybu ? To sa musim naucit, to bude ludi riadne vytacat... uz teraz su mimo ked vidia, ze pouzivam 2 mysky (pre lavu a pravu ruku) a ku tomu trackball... s tym mam celkom dost srandy ked niekto pride... vacsina reaguje, ze "jej ty mas este gulickovu mysku ?" a potom sa snazia s tym jazdit po stole ale po chvilke im pride, ze tu nieco nesedi... dokonca som zazil, ze mi ten trackball otocili dole hlavou a snazili sa to takto ovladat (prezil to)... alebo polozia vystretu dlan na gulu a robia kruzive pohyby ako pri tych mediacnych/masaznych guliach :D :D :D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.