NAS s virtualizací na doma

Re:NAS s virtualizací na doma
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 14:35:03 »

Asi tomu naozaj nerozumiem

No ano, protože i pro ten úplně původní DS209 bez upgradů vyšel balíček 4.2-3256 v roce 2017, což je 8 let. A to v základu.

To je celkom odskok vzľadom na tebou spomínaných siláckych 20 rokov, nakoľko to DS209 má dnes cca 16 rokov.

Jenže to vykutálené Synology svoje systémy udržuje aktualizované už 20 let a umí toho vážně hodně.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 14:53:26 »
Nedavno jsem presel ze Synology na DXP4800 Plus & TrueNAS = spokojenost

CPU

• 1 244
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Dnes v 14:54:28 »

Jaký zase odskok?
Jen říkám, že tu je Synology 20 let, ne že mají 20 let podporu na svoje produkty...voe...

Sox37

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 15:54:51 »
Mám v obýváku ve skříňce pod televizí NASync DXP 2800 a jsem s ním spokojený.

N100, 32 GB RAM, NVMe, 2x HDD, akorát ECC chybí. OS jsem nainstaloval Ubuntu Server, procesor zvládá vše, co od toho potřebuji. Větrák jsem vyměnil za Noctua a NAS mám položený na molitanu kvůli přenosu vibracín do nábytku.

Běží mi tam nějaké weby, Docker, Home Assistant atd. CPU již má H265 10bit dekodér, Kodi na tom funguje plynule ve 4K.

BIOS nepodporuje boot ze SATA, pouze USB, NVMe a eMMC. Také je uzamčené to advanced menu, které mají vyšší modely a kde lze ještě trochu poladit idle spotřebu.

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 17:01:31 »
Nedavno jsem presel ze Synology na DXP4800 Plus & TrueNAS = spokojenost
Mozno by som siel skor do toho a za tu cenu mas o hodne lepsi CPU a 64GB RAM. A ak by som nevedel co s peniazmi, tak toto. Sice za 700 bez RAM a diskov ... ale cena za taky stroj je viac ako dobra v porovnyni so synology HW.
A urcite by tam siel proxmox + NAS

jjrsk

• 831
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Dnes v 17:33:31 »
....
Ti nevim cece ... externi zdroj 12V ze kteryho to s jednim diskem cuca 12A ... Ano, jsou to spicky, ale tohle bych teda doma mit nechtel. Natoz plny disku. (rec je o ty 7diskovy variante). Pricemz kdyz se podivas na libovolnej hp micro ... tak to ma 200W zdroj ... uvnitr. V iddle se vsema diskama to v prumeru papka 100W. Coz bych jako problem nevidel, pokud se to nebude tlacit pres nit a konektor, kterej na to ani ve snu neni kontruovanej.

Kit

• 940
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Dnes v 17:58:25 »
Jako domácí NAS bych mohl doporučit HP Microserver Gen8. Nízká spotřeba, paměti ECC, možnost virtualizace, až 4 disky, RAID.