Ale v tom případě tam máte zbytečně těch 24V - na to potřebujete zdroj, který když odejde, tak jste potmě.
Já jsem podobně řešil v domě ta světla, která jsem v budoucnu předpokládal ovládat vzdáleně - jen jsem použil bistabilní relé s cívkou na 230V - odpadá ten zdroj.
V té době totiž ještě neexistovalo něco jako ESP8266 a ani se to nezdálo někdy teoreticky něco podobného co by se vešlo do instalační krabice dostupné.
Jen tahle relé jsou dost hlučná.
A teď jsem v situaci, že sice mohu do rozvaděče dát paralelně k ručním spínačům třeba relé s ESP8266 ke generování pulzu, jen bych právě musel řešit snímání stavu relé, protože ho mohu sepnout vzdáleně, ale také kterýmkoli vypínačem.
Takže výhledově nahradím přímo to relé v rozvaděči modulem Shelly třeba v v tomhle držáku:
https://www.amazon.de/-/en/Shelly-Rail-Mount-Adaptor-Bracket/dp/B08B48WL6W?th=1Jako ovládací tlačítka připojím současné spínače a hotovo.
Ovládání tlačítky bude fungovat vždy, i když vypadne wifi, navíc získám možnost ovládat vzdáleně a mít přehled o aktuálním stavu výstupu. Zpět to vrátí každý elektrikář.
Dnes bych to už vůbec neřešil, ale udělal klasickou instalaci, jen s hlubšími krabicemi a tam kde bych potřeboval dálkové ovládání, dal opět Shelly ( nebo něco podobného ).
Opět místní ovládání spínačem půjde vždycky pokud půjde elektřina a neodejde to shelly, plus zůstávají možnosti hraní s automatizací. Nebo použít i jako jako stmívač jen výměnou modulu.
Namontovat tam zpět klasický vypínač zvládne opět i elektrikářský učeň.
To samé platí třeba i pro rolety atp.
Spolehlivosti těchhle modulů se nebojím, od 2017 mi el. podlahovku řídí moduly Sonoff Basic bez jediného problému.