Programy pro papírový počítač CGS - máte někdo?

Programy pro papírový počítač CGS - máte někdo?
« kdy: 03. 11. 2024, 14:24:19 »
Před nějakou dobou byl i na Rootovi zmíněn starodávný počin ABC, tehdy ještě mladých techniků a přírodovědců. Šlo o papírový "počítač" CGS. Dodnes ho považuju za nepřekona(tel)ný nástroj na výuku naprostých základů programování.
Rád bych tenhle vynález představil svým studentům, ale přiznávám, nechce se mi programy opisovat/znovuvytvářet. Proto prosím, nemáte někdo ty programy oskenované, nebo v nějaké jiné přímo použitelné formě? Nebo nevíte, kde se to dá najít? Děkuju.

alex6bbc

• 1 659
    • Zobrazit profil
Re:Programy pro papírový počítač CGS - máte někdo?
« Odpověď #1 kdy: 03. 11. 2024, 16:08:00 »
mam ti to vygooglit, je tam vsecko.

« Odpověď #2 kdy: 03. 11. 2024, 16:42:39 »
mam ti to vygooglit, je tam vsecko.
Kdyby se mi podařilo vygooglit, tak se neptám. Bohužel v naprosté většině případů jde o fotky (jako ve zmíněném článku), které fakt nejde vytisknout, nastříhat a použít. Jinde je napsána ukázka kódu. Zkrátka, našel jsem docela dost věcí, které bych ale musel ručně opsat.
Zcela zjevně se googla ptám blbě, takže mi ty správné soubory nepřiznává. Proto jsem položil dotaz. Ne, nepotřebuju, aby mi to kdokoli vygooglil - stačí mi, pokud mě někdo pomůže navést na to, jak se googla zeptat, abych dostal použitelný výsledek.

CPU

• 867
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03. 11. 2024, 17:41:56 »
Programy pro PAPÍROVÝ počítač se nesmí předávat v ELEKTRONICKÉ podobě! Bylo by to barbarství :-D

« Odpověď #4 kdy: 03. 11. 2024, 18:41:21 »
Fakt se to hledá blbě, toto by mohlo k něčemu být, ale ten zip jsem nestahoval.

http://mmm.webz.cz/pocitadla/cgs.html

« Odpověď #5 kdy: 03. 11. 2024, 20:15:16 »
Dobrá práce.

Je tam sken jak samotného nesloženého počítače, tak i skeny stránek s programy.

« Odpověď #6 kdy: 04. 11. 2024, 13:49:39 »
jestli je to ještě aktuální, tak mám zazipnutý skeny z VTMka včetně ukázkových programů:
https://MasoxCZ.ezconnect.to/share/scf3BIqxv

« Odpověď #7 kdy: 04. 11. 2024, 21:07:59 »
Celkom zaujimava sranda... skoda, ze som to nepoznal ked som zacinal s pocitacmi... celkom som zvedavy co by na to povedali nasi studenti (stredna skola)  ;D ;D ;D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.