Hele já to skutečně mám jen na kreslení pro 3D tisk (konstruováním se neživím) a pro neteř co šla na strojárnu. Catii jsem si teď vybral, protože je to jediný soft, se kterým umím kreslit. Dělal jsem v tom na výšce, starší brácha v tom uměl, tak mě to učil, protože já jsem byl 3D CADem nepolíbený. Taky jsem si zapsal předměty CATIA v leteckých aplikacích I/II (zdravím p. Kostrouna ) - chtěl jsem zkusit možnosti plošného modelování a tehdy jsem ještě nevěděl co budu dělat, tak jsem se chtěl naučit v nejpoužívanějším SW v automotive.
Teď jsem zkoušel FreeCAD, ale usoudil jsem, že nemám čas a náladu se v tom učit, protože je to dost těžkopádný, zvlášť když jsem navyklý na "kačenu" a přehledný strom (v kačeně umím plošný modelování s C2 spojitostí křivek a ve FreeCADu neumím ani "blbý objemy").
Samozřejmě, když bych se tím živil, tak sáhnu po něčem levnějším a koupím patřičný HW a překousnu i widle, protože je nesmysl to provozovat na starým noťasu, když musím koupit licenci v řádu statisíců až milionů.
Ale jak jsem psal na domácí kreslení sestav s pár součástkama (nebo na modelování ventilu na SK2 - zdravím p. Ing. Pospíchala), to lze provozovat i na starým a laciným noťasu pod Linuxem.