Ahoj,
mám osciloskop Hantek DSO2D10
https://hantek.com/products/detail/17182 aktualizován na poslední FW, používám bez aplikace v PC. Ano, je to levná čínská plečka, jsem si toho vědom. V parametrech se chlubí 8M Memory depth. Taková délka měření jde nastavit v menu Acquire jako parametr Mem. Depth. Tak jsem si myslel, že když nastavím Mem. Depth třeba 8M, po triggeru se navzorkuje těch 8M a displej bude zobrazovat výřez s možností posunu. Jenže jediné, co tam dokáži dostat je nějaký Zoom, který jen zvětší to, co je na displeji a vypadá to, že jen zvětší vzdálenost vzroků. Jinými slovy, ať nastavím parametr Mem. Depth jako velký nebo malý, osciloskop pořád jakoby pracoval s daty, která se mu vejdou na LCD. A tak se chci zeptat, jestli jsem to pochopil špatně, nebo jak to vlastně funguje / má fungovat. Cílem je mít navzorkováno více, než se vejde na LCD. Díky za konstruktivní podněty. Ano, vím, že kdybych si koupil dražší typ / značku, takové otázky bych nejspíš neměl. Není to nic, bez čeho se neobejdu, jen mi vrtá hlavou, jestli jsem něco špatně nepochopil.
Díky za podněty!