Viditelné okno na osciloskopu vs. délka int. paměťi

Ahoj,
mám osciloskop Hantek DSO2D10 https://hantek.com/products/detail/17182 aktualizován na poslední FW, používám bez aplikace v PC. Ano, je to levná čínská plečka, jsem si toho vědom. V parametrech se chlubí 8M Memory depth. Taková délka měření jde nastavit v menu Acquire jako parametr Mem. Depth. Tak jsem si myslel, že když nastavím Mem. Depth třeba 8M, po triggeru se navzorkuje těch 8M a displej bude zobrazovat výřez s možností posunu. Jenže jediné, co tam dokáži dostat je nějaký Zoom, který jen zvětší to, co je na displeji a vypadá to, že jen zvětší vzdálenost vzroků. Jinými slovy, ať nastavím parametr Mem. Depth jako velký nebo malý, osciloskop pořád jakoby pracoval s daty, která se mu vejdou na LCD. A tak se chci zeptat, jestli jsem to pochopil špatně, nebo jak to vlastně funguje / má fungovat. Cílem je mít navzorkováno více, než se vejde na LCD. Díky za konstruktivní podněty. Ano, vím, že kdybych si koupil dražší typ / značku, takové otázky bych nejspíš neměl. Není to nic, bez čeho se neobejdu, jen mi vrtá hlavou, jestli jsem něco špatně nepochopil.
Díky za podněty!

Re:Viditelné okno na osciloskopu vs. délka int. paměťi
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 10:12:14 »
A horizontální posun nejede po celém vzorku? Hantek zase není úplná plečka.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:25:52 »
A horizontální posun nejede po celém vzorku? Hantek zase není úplná plečka.
Heh, tak teď se stydím. Horizontální posun bez zoomu úplně krásně ukazuje vzorky "za okrajem" LCD. Díky moc za nakopnutí!
Připadám si jako pitomec, měl jsem nějak zafixováno, že "za konec LCD" se dostanu jen pomocí Zoomu a tahle jednoduchá věc mě prostě nenapadla. Je zajímavé, že ani ChatGPT mi nepomohla - tvrdila, že to nejde. Možná jsem se špatně zeptal.
Díky moc, vyřešeno!

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 18:23:03 »
[Je zajímavé, že ani ChatGPT mi nepomohla - tvrdila, že to nejde. Možná jsem se špatně zeptal.

Asi jste v otázce návodně nenaznačil správnou odpověď, pak nemůžete od LLM čekat uspokojivou odpověď.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 20:25:45 »
Citace
Asi jste v otázce návodně nenaznačil správnou odpověď, pak nemůžete od LLM čekat uspokojivou odpověď.
Tak jsem ten dotaz i odpověď vyhrabal z historie. Asi bych to vyhodnotil tak, že od ChatGPT jsem správnou odpověď dostal, ale v nějakém zápalu boje nepochopil a úplně zbytečně se upnul na Zoom. Prostě jsem udělal všechno špatně. Asi i tím, jak mě to moc netlačilo, jsem tomu nevěnoval dost času, odpovědi četl jen zběžně a pak si musel udělat ostudu na Rootu. 😀 Časem se schválně podívám do manuálu. Ten jsem četl, odpověď v něm neviděl, tak si ještě sám sobě potvrdím, že už asi opravdu blbnu.
Takže tentokrát se musím ChatGPT zastat. 🫣