Predtim nez emigruju na Západ - pěkná místa v ČR?

Re:Predtim nez emigruju na Západ - pěkná místa v ČR?
« Odpověď #150 kdy: 23. 04. 2017, 20:58:31 »
...
Nejde o jméno, ale o osud. On zůstal ke prospěchu své obce a svého národa. A mohl odjet do Prahy, nebo do Vancouveru.

Co teprv praotec Čech nebo Přemysl Oráč.
Nebo Ferda Mravenec!

YF

« Odpověď #151 kdy: 23. 04. 2017, 21:01:59 »
F.L. Věk žil spokojeně v Dobrušce :-))) Tak asi byla krásná.
Žádný Věk v Dobrušce nikdy nežil.

Tak osoba, která byla předlohou k té postavě, se samozřejmě jmenovala jinak.

F. L. Hek
F. V. Hek

Nejde o jméno, ale o osud. On zůstal ke prospěchu své obce a svého národa. A mohl odjet do Prahy, nebo do Vancouveru.

Ivane - prozradil bys mi prosim svuj vek?

Ivan Nový

« Odpověď #152 kdy: 23. 04. 2017, 21:02:20 »
...

Nebo Ferda Mravenec!
Víte proč Afrika je v tak hrozném stavu? Protože tam nejsou národy, jen kmeny. Taky Islám nezná pojem národa, jsou to jen znesvářené kmeny, které bojují mezi sebou napříč státy.

YF

« Odpověď #153 kdy: 23. 04. 2017, 21:15:30 »

Ivane - prozradil bys mi prosim svuj vek?

Ivane?

YF

« Odpověď #154 kdy: 23. 04. 2017, 21:29:18 »
...

Nebo Ferda Mravenec!
Víte proč Afrika je v tak hrozném stavu? Protože tam nejsou národy, jen kmeny. Taky Islám nezná pojem národa, jsou to jen znesvářené kmeny, které bojují mezi sebou napříč státy.

Muzes mi vysvetlit - pokud chces rozebirat do detailu a trapi te takovehle veci - proc na rootu? A skutecne si myslis ze duvodem proc je afrika v tak hroznem stavu vyresi odpoved: protoze tam nejsou narody ale jen kmeny? a nebo ze tu popises pochopeni umeni misto dila? O co ti de?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #155 kdy: 23. 04. 2017, 21:31:56 »
Jinak vnímat matematickou funkci jako emoci, je pro mě zajímavé.

Ne. Pripada mi to na hlavu.

Citace
Pro vás ne? Navíc pokud jste alespoň trochu hravý, můžete hledat analogie té funkce v reálném světě. Samotný pocit, že vidíte závislsot a řád v jednoduchém obrazci, ale nejste schopen ho přesně popsat je povznášející. Ještě lepší v tom byl Vasarely a nebo české sklo v podání Václava Ciglera a jeho hra se světlem.

Vystava takovychto obrazku muze byt zajimava - kratce projit a omrknout. Doma bych to nechtel ani zadarmo, nudilo by me to uz za 5 minut.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #156 kdy: 23. 04. 2017, 21:39:17 »
Víte proč Afrika je v tak hrozném stavu? Protože tam nejsou národy, jen kmeny.

Ano, to je pravda. Ale take je pravda, ze tam Arabove a jini po staleti provadeli genocidu lovem otroku. Kolonialni obdobi take nicemu neprospelo. Pak tam nekdo porad prodava zbrane (obema stranam konfliktu) a obcas primo konflikty podnecuje. Rada zemi je take katastrofalne zadluzena, kdyz nekdo napujcoval tamnim diktatoru, dobre veda, ze pujcene penize se stanou osobnim majetkem diktatora nejmene na 90% a zbylych 10% pujde na armadu. Tyto zeme, i kdyz uz v nich diktatura treba neni, ze svych prijmu staci stezi splacet uroky. Takova zeme se tezko muze rozvijet, kdyz ani nemuze investovat do vzdelani, protoze si z ni nekdo udelal dojnou kravu na vecne casy. K tomu si pripoctete obcasne hladomory, ke kterym neky dochazi diky nucenemu zavadeni "modernich" agronomickych metod, ktere jsou podminkou MMF k poskytnuti pomoci, klimaticke zmeny.......

Radovan.

« Odpověď #157 kdy: 23. 04. 2017, 21:41:24 »
F.L. Věk žil spokojeně v Dobrušce :-))) Tak asi byla krásná.
Žádný Věk v Dobrušce nikdy nežil.
Tak osoba, která byla předlohou k té postavě, se samozřejmě jmenovala jinak.
Ano, já vím. Za mého mládí to bylo učivo základní školy.

YF

« Odpověď #158 kdy: 23. 04. 2017, 21:41:56 »
Víte proč Afrika je v tak hrozném stavu? Protože tam nejsou národy, jen kmeny.
Ano, to je pravda.
to je pravda?? to nemyslite vazne ... :} hey - todle uz zacina bejt silny kafe i na me ..

Ivan Nový

« Odpověď #159 kdy: 23. 04. 2017, 21:44:13 »
...

Nebo Ferda Mravenec!

Muzes mi vysvetlit - pokud chces rozebirat do detailu a trapi te takovehle veci - proc na rootu? A skutecne si myslis ze duvodem proc je afrika v tak hroznem stavu vyresi odpoved: protoze tam nejsou narody ale jen kmeny? a nebo ze tu popises pochopeni umeni misto dila? O co ti de?

To je ten důvod, protože Afrika je v přirozeném stavu, v jakém by se nacházel svět, kdyby v Evropě nebyla reformace a po ní by nevznikly národní státy, které nastartovaly technologický pokrok. 

Umění neexistuje, existují jen díla, umění chápat nelze, lze chápat, či nechápat jednotlivá díla. Sýkora je vlastně takový Bosch naší doby. Oba předznamenávali příchod nového pohledu na svět. Ze kterého těžili i technici.

Mě spíše překvapuje, že někdo tak arogantní a hloupé téma, jaké je tady v tomto vlákně, bere vůbec vážně.

YF

« Odpověď #160 kdy: 23. 04. 2017, 21:50:54 »
Mě spíše překvapuje, že někdo tak arogantní a hloupé téma, jaké je tady v tomto vlákně, bere vůbec vážně.
me vubec neprijde ze bys to nebral vazne ... a muzu vedet ten vek - alespon orientacne?

YF

« Odpověď #161 kdy: 23. 04. 2017, 21:54:50 »
me vubec neprijde ze bys to nebral vazne ... a muzu vedet ten vek - alespon orientacne?
omlouvam se ze tak naleham - jenom se to snazim pochopit

Ivan Nový

« Odpověď #162 kdy: 23. 04. 2017, 21:59:39 »

No já ho beru s rezervou, vy snad taky :-)))

YF

« Odpověď #163 kdy: 23. 04. 2017, 22:10:57 »

No já ho beru s rezervou, vy snad taky :-)))
dobre - a o co ze ti to teda jde?

Pako

« Odpověď #164 kdy: 23. 04. 2017, 22:16:30 »
Jinak vnímat matematickou funkci jako emoci, je pro mě zajímavé.

Ne. Pripada mi to na hlavu.

Citace
Pro vás ne? Navíc pokud jste alespoň trochu hravý, můžete hledat analogie té funkce v reálném světě. Samotný pocit, že vidíte závislsot a řád v jednoduchém obrazci, ale nejste schopen ho přesně popsat je povznášející. Ještě lepší v tom byl Vasarely a nebo české sklo v podání Václava Ciglera a jeho hra se světlem.

Vystava takovychto obrazku muze byt zajimava - kratce projit a omrknout. Doma bych to nechtel ani zadarmo, nudilo by me to uz za 5 minut.

Vasarely je nuda na entou. Je to jako ten Saliery v Puškinovi (a odtud Formanově Amadeovi): těžkopádná algebraizace umění, hravost tak pro trudomyslné upjaté nerdy. Jako takové to rýsování barevnými propiskami na milimetrovém papíře. Cígler ditto: je to nepochybně sofistikované, komplexní ale pořád mletí naprázdno.