to jsou teda starosti (a zkusenosti). dam vam jinou perspektivu. A taky to to "agile" zrovna ve mne pracuje.
hele, firmy agile chteji. outsourcovat to do Indie taky chteji. My neindicti jsme tolerovani, protoze zamestnanci zakaznika obcas chteji videt bilou tvar a taky nejaky vysledek.
jsem si ted delal starosti, kdy si konecne najdu cas na HLD a cemu tak rikaji. Nikdo z Indickejch manageru nema cas, tak do projektu jsem se onboardoval sam, takze nic nevim. Indicti kolegove cekaji az se jim to rekne, nema smysl se ptat tech.
Teda je tam lepsi seniorni sorta kolegu, co se dokonce i hlasite vzepre a nekteri manageri dokonce jeci (nejcasteji na indicke zenske kolegyne).
FYI, uz jsem i slysel na schuzi o Jira jecet 2 scrum mastery, ze takhle oni pracovat nebudou a konci a proste odesli ze schuze. (to jsem teda jeste za 10 let nezazil). Ale v pohode, na dalsim standup zase byli.
OK,Ted uz vim, ze HLD nedelam. Na to bych mel mit 5 Tech leaderu. Jsem se to dozvedel tak, ze si mi techlead - Indka - stezovala, ze nestiha, ze musi delat to HLD a nevi jak
a kdyz jsem ji posilal za business analytikem pro procesy (uz jsem videl na jedne schuzi sedet i 3 vedle sebe , tak rekla, ze BA pro tuhle tehcnickou domenu je taky ona.
Pred demo jsem ji rekl, at to prednastavi, ze to muze trvat dlouho. Jeste jsem se zeptal, jestli s tim mam zkusenosti a jasne, byla na nekolika projektech.
Hmm, Nemohla to najit, kde se to zapina. (o tydne pozdeji uz si to nepamatovala). POtom nemohla najit, kam se zadavaji credentials pro integrace. A protoze je to seniornejsi sorta resource a premysli o vecech, tak se zarazila, jak to vubec muze fungovat, jak to ta integrace dokaze, kdyz se to ni to heslo nemusi davat manualne.
To HLD bych mel delat quality assurance ci co, tak jsem ji musel podsunout nejake rady a material.
Byla lehce vdecna a optimisticka, ze ji staci lehce natuknout a zbytek dodela. OK
potom rikala, ze teda ted je pretizena, protoze pracuje zdalky a soucasne ma malou dceru, manzel je furt na cestach, "nurse" ma dnes volno a "cook" uz dneska odesel.
OK. Ja uz stejne dlouho nebudu tolerovan, protoze jsem jim hodil vidle do jejich pokusu testovat alfa verzi proti produkcnim serverum zakaznika.
coze vam to vadi na agile?