Myslíte, že by dávalo smysl přejít například na TP-Link Deco a postavit to na wireless mesh? V tom případě bych místo jednoho AP použil dva, které by spolupracovaly v rámci spoje. Může dávat smysl i postavit mesh na Ubiquiti, bohužel tady se mi nelíbí nutnost provozovat controller.
To, že Deca žádný kontroler nepotřebují mi přijde jako dost výhoda pro běžné SOHO použití. Smysl by to podle mého mělo, třeba tady u nás mají podstatně lepší signál než bych s těmi kamennými zdmi všude čekal (občas nad tím dost žasnu i když výkonu něčeho pětkrát dražšího asi nedosahují) a tak nějak automagicky prostě fungují.
Ale je to hrozně individuální, záleží co je to za stavbu (materiál zdí), kde ta stavba je (zarušení) atd. A stejně vám nikdo nikdy nebude (a ani nemůže) garantovat, že rychlost bude taková, jakou chcete, zvlášť přes dvě zdi. Já tady u nás, mimochodem, využívám třeba toho, že ve zdech jsou obyčejné dřevěné dveře, přes které na sebe AP v tom meshi vidí o dost lépe.
Jo a powerline je taky varianta. Není optimální ale pokud nemáte padesát let staré rozvody, je funkční třeba tam, kde není použitelné nic jiného.