k3dAR
Diky, nejak snad na to prijdu.
Prtahnul jsem i ten 100 MB Boot oddil i Widle prez ddrescue, takze by to mela byt surova data. Jenze - zmenil jsem partition. To jsem asi nemel delat.
Driv bylo sda1: 100 MB Boot, sda2: Win7 a sda5 (nechapu proc ne sda3) Ubuntu 17.10. Ted mam na sda1 Ubuntu, je to prez 1 TB oddil, na sda2 je 100 MB Boot, na sda3 je Win7.
Ubutnu mi jde OK (az na pokazde nastavovani grub rescue, to mi nevadi ani moc), ale co jsem udelal tu partition s Win7 (pretahnul data prez ddrescue, ale je to ted jina partition sda3, driv sda2), tak tahle partition v Ubuntu vubec nejde namontovat, bude tam neco spatne. Prez roota v terminale taky hlasi chybu.
ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x0ac2cb84 size: 1024 usa_ofs: 60476 usa_count: 5953: Invalid argument
ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x46c462a5 size: 1024 usa_ofs: 43780 usa_count: 60238: Invalid argument
ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x48321f61 size: 1024 usa_ofs: 49691 usa_count: 8033: Invalid argument
ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x0b8cc698 size: 1024 usa_ofs: 8313 usa_count: 3493: Invalid argument
$MFTMirr error: Invalid mft record for '$MFT'.
Failed to mount '/dev/sda3': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
RESENI ?
1. Smazat partition s Win a 100 MB Boot Partition, a vytvorit je na zacatku jako sda1, sda2. Na partition s Ubuntu, je par stovek GB dat. Takze by to muselo posouvat vsechna data na disku z mista A do mista B ? Partition s Ubuntu je ted od zacatku disku, driv byl od zacatku disku boot a Win7.
2. Zkusit nejak sehnat instalacku Win7, ktera k notebooku patri a na tu posledni sda3 partition to nainstalovat. Stejne mi to haze do grub rescue mode, tam bych si vzdy vybral, jaky disk-system mam nabehnout. Pujde ale nainstalovat Win7 na partition na konci disku ?
3. Bezet Win7 ve virtuale, melo byto jit taky, kdyz budu mit puvodni instalacku Win. Ze stareho disku Win tam nenarvu nejspis.