Hardwarový video decoding na Firefoxe

mmcc

Hardwarový video decoding na Firefoxe
« kdy: Dnes v 15:09:47 »
Funguje niekomu HW video decoding na Firefoxe? Prehravanie videi vytazuje procesor. V Chrome funguju videa bez problemov. Tak isto aj WebGL.  Hladal som, skusal som kadeco mozne aktualizacia ovladacov, zmena parametrov v about:config, spustanie Firefoxu s env parametrami, zmena wayland na X11. Jeden vecer som zabil aj s chat GPT. Ale vsetko neuspesne. Koncom minuleho roku som menil 12rocne PC hlavne kvoli pomalemu FF. Ale velky vykonnostny skok to nebol, lebo ako som zistil, vsetko vo FF bezi na CPU.

Mam Kubuntu latest, Wayland
vainfo: Driver version: VA-API NVDEC driver [direct backend]
graficky driver NVIDIA-SMI 580.126.09 (RTX 5060Ti)

V about:config mam pri viacerich parametroch ohladom GPU, GFX taketo opakujuce sa hodnoty
FEATURE_FAILURE_GLXTEST_FAILED
Blocklisted; failure code FEATURE_FAILURE_VIDEO_ENCODING_MISSING
Blocklisted; failure code FEATURE_FAILURE_VIDEO_DECODING_TEST_FAILED
Blocklisted by gfxInfo,    Force disabled by gfxInfo
V terminali vidim [8992] Wayland Proxy [0x7300df39e8a0] Error: StartProxyServer(): bind() error : Permission denied

Mohol by niekto, komu to funguje poradit ako to zapnut? Poslat funkcnu konfiguraciu, verziu NVIDIA driveru
Dakujem

jjrsk

• 897
    • Zobrazit profil
Re:Hardware video decoding na Firefoxe.
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 15:46:28 »
Nejak si zapomel zminit, jaky videa na tom prehravas ...

Jestli yt, tak si muzes primo zjistit pouzivanej codec (pravym na video, posledni polozka). Pokud je tam av1, tak se nediv a vypni to (pokud to v tom chromym browseru jeste jde).

media.av1.enabled
media.webm.enabled (aneb vp9)

Tyhle dve veci vypni a uvidis. Melo by tam pak byt avc1 aneb h264.

mmcc

Re:Hardwarový video decoding na Firefoxe
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 20:11:27 »
Nieje to celkom to co som chcel dosiahnut. V about:support, Codec Support Information, svieti na zeleno Supported iba stlpec "Software Decoding", ostatne stlpce, aj Hardware Decoding je vsetko cervene Unsupported.
Vypnutie media.av1.enabled na YT pomohlo, procesor uz nieje vytazeny.
Vypnutie aj media.webm.enabled, videa nesli vobec, dalo chybu nejaky h264 plugin crashed.

Zaujimave, ze aj ked bolo media.av1 true, alebo false. V nerds stats bol stale codec vp9. Neviem este ako sa to bude spravat npr pri video calloch cez google meet, zoom. Snad to pomoze aj tam.

Dakujem za tip na media.av1.enabled