Pokud nejste dost dospělí a nedokážete to, pak nediskutujte. Jděte místo toho třeba na procházku.
Tohle je problém technických škol. Lidé z nich vycházející nejsou vzdělaní (universitas = všeobecnost), nýbrž jsou "vysoce učení" v nějakém oboru, prostě takovej lepší učňák
Pochybuji, že se by třeba na ČVUT učilo umění diskuse...
Já myslím, že panu Krčmářovi šlo spíš o slušné chování, které se učí kapku dřív.
Váš příspěvěk taky není úplně pěkný.
Nezaměňoval bych slušnost a zdvořilost, to jsou dvě různé věci.
Co se týče mého příspěvku, je možné že "není hezký" (ve smyslu nelíbí se vám jeho obsah) ale myslím že nikoho nenapadá ano neuráží. Napsal jsem ho nejen jako reakci na tento thread, nýbrž hlavně z osobní celoživotní zkušeností s mnoha techniky kolem sebe. Je tam velmi často zřetelně vidět ta čistá orientace na matiku a logiku a to i v případech, kdy je třeba použít jiné mentální techniky. Z toho pak vycházejí zvláštní, někdy až dětinské, názory na svět a lidi kolem sebe. Nejde pochopitelně o všechny absolventy exaktních škol, viditelnou vyjímkou byla například nedávno zesnulá Dana Drábová, ale moje zkušenost je, že značná část jich tímto neduhem trpí.