Nechápu, proč někdo dělá FVE, když tu energii nedokáže z využít. Ti co mají FVE pak vymýšlejí, co dělat s elektřinou když je teplo a svítí slunce, a kde zadarmo vzít elektřinu, když dva týdny vydatně sněží.
Ta vidina, že lidi ušetří, jim totálně zatemnila mozek, a tak utopí statisíce za technologie, které se možná za 15 let zaplatí. A těch 15 let se o to často denně starají a žijí ve stresu z toho, že jim manželka bude prát fusekle, zrovna když nesvítí slunce, a oni budou muset za elektřinu platit, jako normální lidi.
Mě to přijde podobné, jako když lidi v marketu do košíku zboží s cedulkou SLEVA, a přitom vůbec netuší co to je a co s tím budou dělat. Je to ve slevě, a oni nemohou žít s myšlenkou, že neušetří, i když v důsledkou zaplatí více.
Chcete dodávat/prodávat sosuedovi? No tak si k němu natáhněte kabel. Já jsem hlavně zvědav, který soused bude odkázan na vaše přebytky, a jaká bude návratnost investice byť jen do toho kabelu... Rovnou mu můžete nosit i zbytky od oběda, určitě bude rád.
Normální je mít FVE na pokrytí části spotřeby, a zbytek spotřeby si prostě koupit. Né stavět bazén, ve kterém se nebudu koupat jen proto, abych ho ohříval zadarmo z přebytků.