Notebook na vysokou

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Notebook na vysokou
« Odpověď #45 kdy: 29. 07. 2016, 18:19:08 »
Co to tu kurva resite? Proc by melo zalezet na fyzickym rozmeru monitoru? Neni to nahodou cely o rozliseni? Cokoliv pod FHD je na hovno...

Jasne, treba treba kdyz mas 10" UltraMegaHD, tak staci pred nej postavit lupu a hned si otevres deset oken, staci nastavit male pismo.

hu

« Odpověď #46 kdy: 29. 07. 2016, 18:33:11 »
Co to tu kurva resite? Proc by melo zalezet na fyzickym rozmeru monitoru? Neni to nahodou cely o rozliseni? Cokoliv pod FHD je na hovno...

Jasne, treba treba kdyz mas 10" UltraMegaHD, tak staci pred nej postavit lupu a hned si otevres deset oken, staci nastavit male pismo.

Neni mi 60, takze se obejdu se bez lupy a nemusim s sebou v kapse tahat ekvivalent Slovansky epopeje. FullHD ve 14" palcich je ideal.

Kit

« Odpověď #47 kdy: 29. 07. 2016, 18:38:17 »

Poměřování velikosti pixelů není tak cool jako poměřování fyzických rozměrů monitoru. Už teď je jasné, že javaman ho má většího a dohadujeme se jen o tom, kdo ho má produktivnějšího.

A do toho se ozveš s něčím, co je spíš jen na ozdobu.

DávnoTomu

« Odpověď #48 kdy: 29. 07. 2016, 19:11:35 »
Ale to nemůže někdo, kdo si myslí, že Vim je IDE, pochopit :D Podle mě stejně žádnej vývoj neděláš, takže je to úplně jedno a na ty skriptíky v PHP to stačí.

Ale třeba tě podceňuju. Prostě na malém monitoru nemůžeš být moc rychlý a pokud ho preferuješ, je někde chyba.

Vim není IDE, ale je to skvělý textový editor, ve kterém se skvěle programuje a má vše, co ke své práci potřebuji.

Rychlost práce nesouvisí s rozměry monitoru. Občas dělám i na 3" monitoru a nemám s tím problém.

Je to už nějaký pátek, co jsem byl ve škole, ale prakticky v každém předmětu se používalo něco speciálního. Tohle IDE, tamten databázový manažer. Tenhle GIS. A v tomhle předmětu řešíme úlohy v Maple. A po celé studium mějte nainstalovaný Matlab. Při programování v běžných jazycích jako java/c/c++ si člověk mohl, do jisté míry, vybrat IDE. Při programování různého speciálnějšího HW (jednočipy, PLCčka, atd.) byla v podstatě nutnost mít to jediné správné IDE.

Moje VŠ znamenala instalaci obrovského množství různých programů s různým UI a běžícím na různých platformách (no vlastně jenom dvou, win a linux).

Ano, pokud je někdo zaběhaný v práci, kterou může dělat ve vimu a ten si nastavil k obrazu svému, tak asi může fungovat na 12 palcích. Jako student, který potřebuje instalovat a používat velkou rozmanitost různých programů bych teda koupě 12palcového displeje krutě litoval.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #49 kdy: 29. 07. 2016, 19:29:30 »

Neni mi 60, takze se obejdu se bez lupy a nemusim s sebou v kapse tahat ekvivalent Slovansky epopeje. FullHD ve 14" palcich je ideal.

FHD je pro lopaty. To se používalo tak před 10 lety.

davkol

« Odpověď #50 kdy: 29. 07. 2016, 19:37:30 »
k tématu: Lenovo ThinkPad X201 Tablet
  • relativně levný, odolný, snadný servis
  • relativně dost mobilní, navíc konvertibilní s wacomáckým digitizérem (k nezaplacení)
  • výborná podpora GNU/Linuxu
  • spousta „legacy“ portů (USB, VGA, Ethernet)
Na koleji/privátě jde mít dock nebo desktop a externí monitor (osobně mám levnou šunku, v ní HD 6450 FleX a na ní tři dnes-levné solidní 20" monitory 1600×1200).

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 29. 07. 2016, 19:38:09 »
Jak pise clovek nade mnou, na FITu budes provozovat hromadu softu. Vetsina predmetu je teda orientovana na Linux a FreeBSD (nenavideny server Evka-Devka). S tim, ze ve Winech cast veci lze delat, ale stejne se to znamkuje pod tucnakem, takze je nejlepsi to tam i primo vyvijet (cast veci lze pohodlne i vzdalene vyvijet na studentskem servru klidne z Widli, jine lze mene pohodlne resit virtualizaci nebo IMO nejlepe dualbootem). Nektere HW ukoly nelze pod Winy resit vubec. Z predmetu si vybavuju pouze dva (z desitek), kde se neco kuchtilo v C#. Jeden byl volitelny a druhy silne specializovany (biometricke systemy v oboru bezpecnosti na magistrovi). V obou predmetech stacily uplne zaklady C#, ktere po mnoha vecech v C/C++ pripadne Jave zvladl naprosto kazdy.

K tem monitorum - produktivita pri zvyseni rozliseni a uhlopricky u me stoupla. O druhem monitoru premyslim, mozna ale nejdriv pujdu do upgradu na 4k.

Pro pochybovace jsem nasel vytah z nejake studie:
Citace
Researchers at the University of Utah tested how quickly people performed tasks like editing a document and copying numbers between spreadsheets while using three different computer configurations:

single 18-inch monitor
    single 24-inch monitor
    two 20-inch monitors

Here's what they found:

People using the 24-inch screen completed the tasks 52% faster than people who used the 18-inch monitor
    People who used the two 20-inch monitors were 44% faster than those with the 18-inch ones.
    Productivity dropped off again when people used a 26-inch screen.

hu

« Odpověď #52 kdy: 29. 07. 2016, 19:43:02 »

FHD je pro lopaty. To se používalo tak před 10 lety.

Di uz do pr-de-le prosimte.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #53 kdy: 29. 07. 2016, 19:44:59 »
Ti tu poslali i studii, lopato!

Dejv

« Odpověď #54 kdy: 29. 07. 2016, 19:48:39 »
Hele používam 15.6" (1366 x 768) a je to na programování uplně v pohodě, i když s externim monitorem by to bylo lepší. Ale menší velikost písma bych už rozhodně nechtěl. Myslíte, že kdybych si koupil 13" (skoro stejný jako 12"?) notebook, hodně by mě to sralo?  :D Dost lidí ho provozuje s externim monitorem.. ale nechci na něm bejt závislej. Aby pak práce na 13" nebyla utrpení.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #55 kdy: 29. 07. 2016, 19:49:22 »
Nebo myslíš, že programátoři, kteří používali 26+ monitory před dvaceti lety, tak to dělali jen z rozmaru?

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #56 kdy: 29. 07. 2016, 19:50:16 »
Hele používam 15.6" (1366 x 768) a je to na programování uplně v pohodě, i když s externim monitorem by to bylo lepší. Ale menší velikost písma bych už rozhodně nechtěl. Myslíte, že kdybych si koupil 13" (skoro stejný jako 12"?) notebook, hodně by mě to sralo?  :D Dost lidí ho provozuje s externim monitorem.. ale nechci na něm bejt závislej. Aby pak práce na 13" nebyla utrpení.

Pokud děláš na tomhle, tak je to úplně jedno a radši se nauč třeba prodávat. To ti asi půjde líp.

Kit

« Odpověď #57 kdy: 29. 07. 2016, 21:00:24 »

Úplně stačí si trochu zvětšit písmo. Momentálně používám 14px a je to úplně v pohodě. Aspoň si programátor odvykne dělat zbytečné prázdné řádky uvnitř metod.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #58 kdy: 29. 07. 2016, 21:55:15 »
Jasný, když trolling, tak pořádnej :D

Zbytečný mezery, omg...

Kit

« Odpověď #59 kdy: 29. 07. 2016, 23:05:00 »
Jasný, když trolling, tak pořádnej :D

Zbytečný mezery, omg...

Doufám, že je neděláš. Uvnitř metody nemají prázdné řádky co pohledávat.