Nezapomínejte na to, že II. světovou válku začalo společně Německo a Rusko napadením Polska v roce 1939.
To opravdu ne! Předně bych řekl, že Poláky mám rád, často se tam vyskytuji, mám tam spoustu přátel, spřádáme střídavě tam a u nás plány, jak ve Střední Evropě vytvořit společný státní celek atd. Ale tohle není pravda. Polsko se paktovalo s Hitlerem jako první po jeho zvolení kancléřem a samo nabízelo své divize proti SSSR. Kdo ve skutečnosti rozpoutal a zafinancoval 2. světovou, to by bylo asi hodně zajímavé vybádat, ale SSSR zůstal nakonec posledním státem, který vyzýval k protihitlerovské koalici, a poslední stát, který uzavřel s Německem smlouvu, jakou už měly jiné evropské státy uzavřeny dávno před ním. SSSR aspoň nebylo polským spojencem, např. narozdíl od Francie vzhledem k nám, která spolu s Británií nás prodala bez mrknutí oka Hitlerovi. Polsko na SSSR v roce 1919 zaútočilo, takže spolu měli nevyřízené účty. My máme důvod být na Francii nas..ní za to, co nám jakožto náš hlavní spojenec udělala, a máme důvod být nas..ní na Británii a nedůvěřovat jí. Polsko na SSSR ne. Ti si nemají co vyčítat. Ale doba je dnes jinde a je třeba čelit jiným problémům - v nichž naše společné zájmy stojí jinak a tyhle staré problémy se tahají ven jen proto, aby nám bránily v jejich řešení. Západ se propadá do dekadence a multikulti devótnosti, zatímco střed a východ se s tím nehodlá smířit. Je naší historickou povinností nyní spolupracovat v zájmu civilizace - ať už jak já říkám řecko-antické, nebo jak vy říkáte křesťanské. Rusko dávno není SSSR, to se nyní brání proti marxismu ze Západu, stejně jako bychom měli i my. Oba jsme si tím vytrpěli dost.