Proč ateisté nepoužívají logiku ?

Lama

Re:Proč ateisté nepoužívají logiku ?
« Odpověď #1305 kdy: 06. 08. 2018, 22:08:53 »

Netvrdil jsem, že by měla fyzicky někoho políbit můza. Ale na to, že hromada lidí tvrdí takové nesmysly a celkem nikomu to nevadí. A jen křesťan začne kupříkladu s Duchem Svatým, už to mnohé irituje.

Protože to políbení můzy každý chápe obrazně, nikdo to asi nechápe doslova (kromě Novýho). Nikdo snad netvrdí, že můze je BYTOST. Zatímco o bohu se mluví jako o BYTOSTI. I tady v diskusi to koneckonců zaznělo, že život mohla stvořit jen BYTOST.

V tom je dost rozdíl. A taky důvod té iritace. Kapišto?

Lama

« Odpověď #1306 kdy: 06. 08. 2018, 22:11:02 »

Jak obrazně, vždyť je osobní zkušenost miliard lidí.

Huličů určitě. Ivánek samozřejmě může mluvit za miliardy lidí, který ani nepoznal.

Josef

« Odpověď #1307 kdy: 06. 08. 2018, 22:22:11 »

Netvrdil jsem, že by měla fyzicky někoho políbit můza. Ale na to, že hromada lidí tvrdí takové nesmysly a celkem nikomu to nevadí. A jen křesťan začne kupříkladu s Duchem Svatým, už to mnohé irituje.

Protože to políbení můzy každý chápe obrazně, nikdo to asi nechápe doslova (kromě Novýho). Nikdo snad netvrdí, že můze je BYTOST. Zatímco o bohu se mluví jako o BYTOSTI. I tady v diskusi to koneckonců zaznělo, že život mohla stvořit jen BYTOST.

Vyjádřím se tedy přesněji. Mnoho lidí mluví o všelijakých duchovních zážitcích a celkem nikoho to neirituje. Jenom v případě křesťanů, to jaksi mnohé irituje. Jen když začnou o Duchu Svatém, že je to osoba (BYTOST) a přitom je to v Bibli. A Ti, kteří se sdílí o své osobní zkušenosti s Duchem Svatým, jsou hned házeni do pytle fanatiků.

Jinak tušení, vnuknutí a inspirace, to přece existuje ...

pako

« Odpověď #1308 kdy: 06. 08. 2018, 22:42:51 »

Vyjádřím se tedy přesněji. Mnoho lidí mluví o všelijakých duchovních zážitcích a celkem nikoho to neirituje. Jenom v případě křesťanů, to jaksi mnohé irituje. Jen když začnou o Duchu Svatém, že je to osoba (BYTOST) a přitom je to v Bibli. A Ti, kteří se sdílí o své osobní zkušenosti s Duchem Svatým, jsou hned házeni do pytle fanatiků.

Jinak tušení, vnuknutí a inspirace, to přece existuje ...

a hodně lidí taky kromě “políbila mně můza” řekne třeba “bych se z toho posral”…

Kiwi

« Odpověď #1309 kdy: 07. 08. 2018, 00:39:46 »
Nezapomínejte na to, že II. světovou válku začalo společně Německo a Rusko napadením Polska v roce 1939.
To opravdu ne! Předně bych řekl, že Poláky mám rád, často se tam vyskytuji, mám tam spoustu přátel, spřádáme střídavě tam a u nás plány, jak ve Střední Evropě vytvořit společný státní celek atd. Ale tohle není pravda. Polsko se paktovalo s Hitlerem jako první po jeho zvolení kancléřem a samo nabízelo své divize proti SSSR. Kdo ve skutečnosti rozpoutal a zafinancoval 2. světovou, to by bylo asi hodně zajímavé vybádat, ale SSSR zůstal nakonec posledním státem, který vyzýval k protihitlerovské koalici, a poslední stát, který uzavřel s Německem smlouvu, jakou už měly jiné evropské státy uzavřeny dávno před ním. SSSR aspoň nebylo polským spojencem, např. narozdíl od Francie vzhledem k nám, která spolu s Británií nás prodala bez mrknutí oka Hitlerovi. Polsko na SSSR v roce 1919 zaútočilo, takže spolu měli nevyřízené účty. My máme důvod být na Francii nas..ní za to, co nám jakožto náš hlavní spojenec udělala, a máme důvod být nas..ní na Británii a nedůvěřovat jí. Polsko na SSSR ne. Ti si nemají co vyčítat. Ale doba je dnes jinde a je třeba čelit jiným problémům - v nichž naše společné zájmy stojí jinak a tyhle staré problémy se tahají ven jen proto, aby nám bránily v jejich řešení. Západ se propadá do dekadence a multikulti devótnosti, zatímco střed a východ se s tím nehodlá smířit. Je naší historickou povinností nyní spolupracovat v zájmu civilizace - ať už jak já říkám řecko-antické, nebo jak vy říkáte křesťanské. Rusko dávno není SSSR, to se nyní brání proti marxismu ze Západu, stejně jako bychom měli i my. Oba jsme si tím vytrpěli dost.

lojzik

« Odpověď #1310 kdy: 07. 08. 2018, 07:24:52 »

Sice se s tím, co píšeš úplně neztotožňuji. Ale myslím, že jsi v určitém aspektu narazil přesně hřebíček na hlavičku. Přesně tak by někteří uvažovat mohli. A proč tak neuvažují? Protože za tím vším v pozadí stojí, že mají něco proti Bohu. A teď do mne šijte ...

Proti bohu nic nemám, protože ani nevim, jestli nějakej je a jakej je. Až to budu vědět jestli je a jakej je, tak pak budu moct zhodnotit, jestli proti němu něco mám.

JEstli něco mám proti něčemu, tak proti ideologii a demagogii.

Souhlas, také nemám rád demagogii. A u ideologie záleží, co si pod tím pojmem představujeme. Protože každý z nás má nějakou "ideologii" ve smyslu představy o fungování světa a jak by to mělo správně být.

Co se týče Boha. To je klasická námitka. Až jej poznám, uvěřím. Případně ve Tvém případě vyhodnotím jaký je apod. To je argumentace v kruhu. Prostě se rozhodl, abychom jej poznávali skrze víru.

Jako vyšší bytost určuje pravidla. A o tom jsme tu už také diskutovali. Neříkám, že Ty něco proti Bohu máš, jen říkám, že mnozí patrně ano. A spíše to někdy vypadá, že se bojí byť jen připustit jeho existenci. Protože pokud by byl, tak by něco chtěl. A přitom On jen nabízí spasení (vysvobození). A v kostce říká, zapomeňme na to co se stalo a buďme znovu spolu jako v ráji.
Ve skutečnosti je víra v existenci boha jen experiment superinteligentních bytostí z vesmíru týkající se naší inteligence. Jen o level vejš než to děláme my se zvířaty. Akorát místo mačkání červených tlačítek za který dostanem banán nám předkládají důkazy boží existence.

dword

« Odpověď #1311 kdy: 07. 08. 2018, 08:47:29 »
Kdyby Buh neexistoval, tak odkud se bere to ohromne mnozstvi vule od mistnich rebelantu Jeho existenci vyvratit vsemi moznymi prostredky? Kde se bere to kdakani potrefenych hus? To je dukaz sam o sobe.

dword

« Odpověď #1312 kdy: 07. 08. 2018, 08:53:37 »
Zvlastni je, ze kdyz zbozny clovek potka ateistu, tak zbozny clovek zesmutni. Kdezto kdyz ateista potka zbozneho, je automaticky pohorsen.

Kiwi

« Odpověď #1313 kdy: 07. 08. 2018, 09:02:56 »
Zvlastni je, ze kdyz zbozny clovek potka ateistu, tak zbozny clovek zesmutni. Kdezto kdyz ateista potka zbozneho, je automaticky pohorsen.
Kam na ty voloviny chodíš? Pobyt na sluníčku bez pokrývky hlavy?

dword

« Odpověď #1314 kdy: 07. 08. 2018, 09:09:58 »
Okamzite pohorsen. Jen potvrzujes ma slova.

Jestli to stale nevidis, tak je to zaroven i odpoved na otazku: "Proc ateiste nepouzivaji logiku?".

Protoze ateiste si selektivne vybiraji jen to co se jim hodi, cili jejich zavery nemohou byt objektivni. Ackoliv logiku mohou znat a pouzit, nedelaji to, voli si ji nepouzit. Neb z vypocitavosti musi priohnout pravdu tak, aby jim to strymovalo s jejich umysly.

Hmmm

« Odpověď #1315 kdy: 07. 08. 2018, 09:11:10 »
Kdyby Buh neexistoval, tak odkud se bere to ohromne mnozstvi vule od mistnich rebelantu Jeho existenci vyvratit vsemi moznymi prostredky? Kde se bere to kdakani potrefenych hus? To je dukaz sam o sobe.
Takze Boh plytva energiou aby vyvratil existenciu sameho seba? Ci ako?

Sa mi paci ako si myslis, ze ateisti musia byt automaticky rebelanti :) Nemusia. Ja som si napriklad na Boha a na problem jeho neexistencie nespomenul uz pekne dlho, kym sa neobjavila tato diskusia. To by bolo trochu divne, pasivne, rebelovanie.

Hmmm

« Odpověď #1316 kdy: 07. 08. 2018, 09:11:56 »
Okamzite pohorsen. Jen potvrzujes ma slova.

Jestli to stale nevidis, tak je to zaroven i odpoved na otazku: "Proc ateiste nepouzivaji logiku?".

Protoze ateiste si selektivne vybiraji jen to co se jim hodi, cili jejich zavery nemohou byt objektivni. Ackoliv logiku mohou znat a pouzit, nedelaji to, voli si ji nepouzit. Neb z vypocitavosti musi priohnout pravdu tak, aby jim to strymovalo s jejich umysly.
Samozrejme ;)

Hmmm

« Odpověď #1317 kdy: 07. 08. 2018, 09:12:16 »
Nie. Ja sa citim pobaveny, nie pohorseny.

Hmmm

« Odpověď #1318 kdy: 07. 08. 2018, 09:21:30 »
A najednou věřící prohlásí něco o Duchu Svatém a oheň na střeše!

A pritom je ten Duch Svaty jenom duchovni bytost zodpovedna za rizeni evoluce na duchovni urovni. Ateiste si to muzou predstavit, ze on dokaze geneticky modifikovat duchovni DNA (neplest si s fyzickou DNA, ta je jejim ekvivalentem) a vytvorit skoky v evoluci.

Sice se s tím, co píšeš úplně neztotožňuji. Ale myslím, že jsi v určitém aspektu narazil přesně hřebíček na hlavičku. Přesně tak by někteří uvažovat mohli. A proč tak neuvažují? Protože za tím vším v pozadí stojí, že mají něco proti Bohu. A teď do mne šijte ...
Ja nemam nic proti Bohu.

dword

« Odpověď #1319 kdy: 07. 08. 2018, 09:22:27 »
Takze Boh plytva energiou aby vyvratil existenciu sameho seba? Ci ako?

Sa mi paci ako si myslis, ze ateisti musia byt automaticky rebelanti :) Nemusia. Ja som si napriklad na Boha a na problem jeho neexistencie nespomenul uz pekne dlho, kym sa neobjavila tato diskusia. To by bolo trochu divne, pasivne, rebelovanie.

Ne, tim jsem chtel rict, ze kdyby Buh neexistoval, pak by tady nikdo neprispival. Bylo by to stejne jako bavit se o tom jak zni tleskot jedne ruky. Kazdy by to razem zahodil jako blbost o ktere nema smysl diskutovat. Jenze to se nedeje, deje se opak.

Ateista je rebel, automaticky. O tom neni zadnych pochyb (pro toho kdo ma poznani).