Na gameseni to ma o 10-30% horsi vykon nez w10 a spousta vsemoznych "ochran" a tudiz i games, na tom nefunguje vubec. Co si pamatuju, jsou k dohledani i ruzne aferky na tema ze hraci dostavali hromadne bany ... a zjistilo se, ze to jsou vyhradne ti s w11, protoze ta "ochrana" neustale reportovala, ze cheatuji.
Nevím, jestli jsi ta samá osoba, která tady tohle rozšiřuje i v ostatních diskusích, pod jiným uživatelským jménem.
Z hlediska hráče jsem nezaznamenal mezi W10 a W11 vůbec žádný rozdíl. 30% propadu výkonu bych si opravdu všiml. A byl bych rád, kdybys svá tvrzení doložil něčím víc, než "píše se to na internetu".
Obecně, pro mě jsou W11 jen další update v řadě. Měl jsem W10, týden po vydání W11 mi to nabídlo automatický update, dal jsem update, za půl hoďky hotovo - úplně stejně, jako každý větší update W10. Změna vzhledu task panelu, která se dala vrátit jedním zaškrtávátkem. Tolik přechod mezi W10 a W11. Všechny hry a všechny appky po update jely.
Takže mezi W10 a W11 nedělám žádný rozdíl. Líbí se mi, že MS už má normální terminál místo prastarého CMD. Je integrovaný ssh klient, včetně klíčů, takže nepotřebuju putty ani nic jiného. Windows terminál má taby, stejně jako spousta emulátorů terminálu v linuxu. Hyper-V funguje, takže nepotřebuju už ani žádný VirtualBox apod.
Proto jsem taky z desktopového linuxu přešel na W10 (tehdy). Protože na rozdíl od dob WXP, W7, dneska už je pro mě všechno integrované a po instalaci W10/11 už v podstatě nic dalšího nepotřebuju. Terminál tam je, ssh tam je, virtuální mašiny tam jsou. Je tam Store, kde si naklikám appky k instalaci. Už to má i vestavěné virtuální plochy. Přepínám se skoro jako v i3WM. Hotovo. Sice to MS trvalo dlouho, ale od dob W10 jsou to pro mě bez větších problémů použitelné widle.